Спринтьорката Бриана Уилямс, която спечели титлите на 100 и на

...
Спринтьорката Бриана Уилямс, която спечели титлите на 100 и на
Коментари Харесай

Световната шампионка на 100 и 200 метра за девойки с положителна допинг проба

Спринтьорката Бриана Уилямс, която завоюва купите на 100 и на 200 метра на Световното състезание по лека атлетика за девойки до 20 години, е дала позитивна допинг проба за неразрешен диуретик, което съвсем несъмнено ще я извади от състава на Ямайка за Световния шампионат за дами и мъже в Доха през идващия месец.

17-годишната Уилямс отхвърли да е нарушавала разпоредбите, а нейният юрист Емир Краун изясни, че веществото " хидрохлоротиазид " е неупомената съставна част в лекарство против настинка, което тя е употребила и което е записала в нейния допинг-контрол лист.

" Направихме без значение проучване на лекарството, което лекоатлетката е употребила. То удостовери следи от диуретик. Това вещество обаче не е записано измежду съставките на лекарството. Това на процедура би трябвало да я оневини, тъй като тя няма по какъв начин да е знаела за съществуването на неразрешената съставна част ", изясни Краун.

Ямайка ще разгласи състава на националния тим за Световния шампионат в Доха на 6 септември.

" Обясненията и самостоятелният тест, който е изработен, ни дават мотиви да считаме, че Уилямс е почтена. Надяваме се на бързо решение на този проблем без последици за състезателката ", изясни Уорън Блейк, президент на лекоатлетическата централа на Ямайка.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР