Спринтьорът от Ботсвана Айзък Макуала показа, че освен талант е

...
Спринтьорът от Ботсвана Айзък Макуала показа, че освен талант е
Коментари Харесай

Айзък Макуала се пребори с докторите и организаторите и е фаворит на 200 метра

Спринтьорът от Ботсвана Айзък Макуала сподели, че с изключение на гений е належащо и твърдоглавие. Той беше един от любимците за злато на 400 метра безпрепятствено тичане на международното състезание в Лондон.

Макуала се класира безапелационно за край и трябваше да се бори с южноафриканеца Уейд ван Нийкерк за купата. Той се почувства зле по време на разгряването предходния ден за сериите на 200 метра, където също е измежду най-хубавите. Отказът му беше необорим с вирусно заболяване.

На другия ден Макула се почувства по-добре и пожела да бяга във финала на 400 метра. При опита му да влезе в стадиона той беше спрян. Британският закон е безапелационен - човек с неговото заболяване трябвало да бъде подложен под карантина за 48 часа. Никой не споделя, за какво в този случай Макуала не е бил заключен в хотелската си стая.

От атлетическата федерация на Ботсвана стачкуваха остро и съумяха да реализират триумф. На техния първенец беше позволено да бяга самичък 200 метра и в случай че реализира 20.53 секунди (резултатът на 20-тия) ще може два часа по-късно да бяга на полуфинал.

 Снимка 307536
Източник:

Айзък пробяга дистанцията при отвратителното лондонско време и закова хронометрите на 20.20 секунди, с което стана деветия бегач в първата полуфинална серия. Там Макуала финишира втори с 20.14 секунди и към този момент е любимец за финала. Големият противник Уейд ван Нийкерк едвам се докопа до първите осем, откакто остана трети в последния полуфинал.

Зевзеците питат: Защо Макуала не бяга самичък и на 400 метра? И в случай че бяга под 43.98 секунди да получи златен орден.

Според някои англичаните фаворизирали Ван Нийкерк, тъй като бил от страна от Комънуелта. Но и Ботсвана е такава страна. А Ботсвана и Южна Африка имат доста общи неща - като диамантите да вземем за пример!

Едно е несъмнено - Айзък Макуала е към този момент любимецът на публиката. Шоуто дано да продължи!

 Снимка 307537
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР