Спринтовото състезание за Голямата награда на Австралия в MotoGP няма

...
Спринтовото състезание за Голямата награда на Австралия в MotoGP няма
Коментари Харесай

Отмениха спринтово състезение от Moto GP в Австралия

Спринтовото съревнование за Голямата премия на Австралия в MotoGP няма да се организира поради дъжда и ураганните ветрове, които удариха " Филип Айлънд " в ранния следобяд локално време.

Тежките условия бяха предстоящи още от началото на уикенда и бяха повода за изместването на главното съревнование с 24 часа по-рано. То се организира още през вчерашния ден, а спринтът, който по традиция се организира в събота, бе оставен за през днешния ден, в случай че изискванията го позволяваха.

Това обаче не се случи и по-малко от час преди старта на спринтовото съревнование бе взето решението то да не се организира. Тези условия станаха и причина надпреварата в Moto2 да бъде спряно след единствено девет цялостни обиколки. Надпреварата в Moto3 се организира напълно, защото тогава вятърът към момента позволяваше безвредното осъществяване на надпревари.

До края на сезона в MotoGP остават четири кръга, а преди тях Франческо Баная води с 27 точки пред Хорхе Мартин. Следващото състезание е за Гран При на Тайланд на пистата " Бурирам ", в края на предстоящага седмица.
 Франческо Баная с пета победа за сезона в Moto GP
Франческо Баная с пета победа за сезона в Moto GP

Италианецът завоюва сътезанието в Австрия

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР