Спри, легни и се търкаляй – помните ли това правило?

...
Спри, легни и се търкаляй – помните ли това правило?
Коментари Харесай

Спри, легни и се търкаляй – кога важи това правило?

" Спри, легни и се търкаляй " – помните ли това предписание? Вашите родители повтаряли ли са ви го, когато сте били деца? Това е едно от най-важните неща, които всеки би трябвало да направи, в случай че има пожар и облеклата му стартират да горят.

Имаме чувството, че през днешния ден родителите не помнят точно за тези правила, които могат да се окажат животоспасяващи в някои обстановки. Това бе и повода през днешния ден да ви го напомним. Сигурни сме, че тези няколко думи се помнят доста елементарно и децата ще се присетят за тях, в случай че попаднат в такава обстановка.
 Тези 9 неща могат да съсипят жилището ви и да ви оставят без дом! Тези 9 неща могат да съсипят жилището ви и да ви оставят без дом!
Оказва се, че в дома си имате няколко доста рискови движимости и артикули, които могат да съсипят жилището за секунди. Дори не подозирате, че...

" Спри, легни и се търкаляй " е животоспасяваща техника, в случай че се случи облеклата да се подпалят.

Запомнете, че придвижването ще утежни още повече нещата. Знаем, че инстинктивно човек би побягнал, само че по-добре да се сети за това предписание и да спре на място.

Когато лягате на земята, би трябвало да сложите длани върху лицето си, тъй че да го закриете и предпазите от огъня.
 Огънят не може да убие човешкото Огънят не може да убие човешкото
Ана Болдирева е на 30 години. Израснала е на село и в този момент живее в с. Журавка, Воронежка област, близо до границата с Украйна. Когато е...

Можете да си послужите и с нещо по-плътно, като одеяло или дебело палто, с цел да потушите пламъците към вас.

Търкалянето е основен миг, защото способства огънят да изгасне. Започнете да се движите във всички направления, до момента в който не остане и диря от него.

Припомняйте си това предписание, научете и децата си на него, тъй като то може да ни помогне да се измъкнем невредими от пожар!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР