Спрейовете за нос отдавна са спасение за страдащите от алергии.

...
Спрейовете за нос отдавна са спасение за страдащите от алергии.
Коментари Харесай

Дали в бъдеще ще може да се лекуваме и ваксинираме единствено чрез носа си

Спрейовете за нос от дълго време са избавление за страдащите от алергии. Но в последно време се вършат от ден на ден проучванията на новаторски способи, посредством които този елементарен за приложимост способ може да се употребява за избавяне на човешки живот и даже за слагане на ваксини. Тенденцията е даже спрейовете да се трансфорат в медикаментите на бъдещето .
 5 неща, които лекарите в никакъв случай не вършат през сезона на настинките и грипа
5 неща, които лекарите в никакъв случай не вършат през сезона на настинките и грипа

Да ги послушаме, в случай че не желаеме да се разболеем

Назалните спрейове към този момент се употребяват за лекуване или профилактика на редица заболявани даже като мигрена и меланхолия. През 2023 година е утвърдена и ваксина против грип под формата на спрей , която е налична за хора на възраст от 2 до 49 години.

А в бъдеще този тип медикаменти могат да имат още повече животоспасяващи приложения . Като да вземем за пример периодическото учестено сърцетуптене. В ново лекарство за назален спрей възвръща естествения сърдечен темп за по-малко от 30 минути.
 Снимка 640266

Някои откриватели изследват опцията за потребление на стероидни спрейове като средство за лекуване на Covid-19 . И считат, че те биха помогнали за попречване на хоспитализациите и даже биха понижили смъртните случаи. Проучват се даже способи за слагане на ваксини против под формата на спрей. Назални ваксини против Covid-19 към този момент са утвърдени в някои страни като Русия, Китай и Индия.

Редица са преимуществата при доставянето на медикаменти под формата на назален спрей. Едно от тях е, че е елементарно да се ползват. А и веществата, които преминат през носа доближават доста бързо до кръвта.

Ваксината, инжектирана в мускулите, дава по-различен отговор, в сравнение с приложена в назално. Поставена през носа, тя в действителност би могла да отбрани по-добре областите посредством които вдишваме вирусите, за разлика от интрамускулното използване.
 Снимка 640267

Назалните спрейове имат обаче и своите дефекти . Наличието на хрема да вземем за пример, може да затрудни проникването на каквото и да е лекарство. А в случай че пък издухаме носа си, безусловно може да изхвърлим медикамента.

Проучвания демонстрират и, че назалната противогрипна е по-малко ефикасна от обичайна. За имунизацията е необходим достъп до лимфоиден орган като лимфен възел, в който се инициира имунният отговор. Докато сложена в носа, не е напълно ясно дали ще се стигне до добър сходен отговор.
 COVID-19 и по какъв начин се трансформираха най-често срещаните признаци при другите хора
Как се трансформираха най-често срещаните признаци на Covid-19

Каква е разликата в симптоматиката сред имунизирани и хора без ваксина

Затова макар антивирусния капацитета на назалните спрейове, нужно е занапред да се вършат още доста проучвания в тази тенденция, безапелационни са специалистите, представени от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР