Спрелият за 2 месеца след опожаряването на вратата на основателя

...
Спрелият за 2 месеца след опожаряването на вратата на основателя
Коментари Харесай

Зърнари си пробутват старата реколта за 1,1 млрд. лв. по плана на двама вицепремиери

Спрелият за 2 месеца след опожаряването на вратата на създателя на 19 минути проект за наливане на 1,1 милиарда лева от джоба на данъкоплатците на зърнарите – тези 100 фамилии, които усвояват над 90% от многомилиардните аграрни дотации у нас, до дни ще се задейства с нова мощ. Това стана ясно най-официално от Министерството на земеделието.

Причината е, че отрасловият вицепремиер Нинова , която има и министър в агроведомството в лицето на някогашния необут на СИК – Шумен съгласно Търговския указател Иван Иванов – наследник на шефа на Държавна сигурност в окръга при соца, е обединила старания с нересорното вице Асен Василев. Даже достойнството да бъде оповестената чудесната за мултимилионерите зърнари вест по тая линия се падна на единствения заместител – министър на Политическа партия в този сектор.

Какъв е проектът?

Зърнарите да пробутат остарялото си зърно, все едно, че е ново, с цел да ни избавят от " продоволствената рецесия и спекулата ” – да, същият този соц., дори текезесарски език и жанр се завърна у нас с държавното управление на Промяната.

Ако се съди по опита с олиото, което – когато струваше 3,69 лева, вицепремиерът Нинова заприказва, че щяло да става 5 – 7 лева и то взе, че стана, за " наслада ” на нейния главен електорат от небогати възрастни хора, досегашната " борба ” на кабинета с " продоволствената рецесия и спекулата ” дава тъкмо противоположни резултати. Но зърнарите завоюваха големи пари.

Идеята е, с изключение на близки банки, през които ще минат разплащанията, а те ще си удържат %, и борсата, ръководена от дясната ръка на Цветелина Бориславова – Васко Симов, да застане на пътя на златния милиард. Посредниците се обрисуват като обичана категория на това държавно управление, както стана ясно и от търговията с газ. Те повдигат цените и вършат някои хора от богати – доста богати.

Така изненадващо се оказва, че кабинетът, изключително Българска социалистическа партия, пристигнала с лозунги за поддръжка на дребните стопани, действително работи напълно за едрите, които и без друго са непристойно богати от държавни и европейски дотации.

От тази година към този момент не 15 на 100, а невероятните 60% от тях ще идват от джобовете на бг данъкоплатците. Досега 85% бяха грижа на Европейския съюз. А сумата е много забележителна – 6 милиарда лева Нещо като половината бюджет за пенсии.

Какъв ще бъде резултатът от проекта Нинова – Василев съгласно източници от върховете?

Хем зърнарите ще се разделят със остарялото зърно, за което са субсидирани – т.е. им е подарък, само че на нова цена – над 2 пъти по-висока поради войната в Украйна. Хем доста хора " по веригата ” ще останат удовлетворени, както се споделя.

Кои тъкмо? Бързо ще си проличи. Как ли?

Зърнарите и техните другари са известни да вземем за пример с това, че по празници автосалоните на най-престижните марки – от Мерцедес и БМВ нагоре, работят най-вече за тях, а те не стопират да се доставят с лъскави возила, макар че имат смайващи по сбирките си гаражи, пък и да ги показват обществено. Не са и прекомерно дискретни за рисковите си връзки на разнообразни равнища.

 

 Радостина Тонева

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР