Спрели Пригожин да каже истината за войната в Украйна. Той

...
Спрели Пригожин да каже истината за войната в Украйна. Той
Коментари Харесай

Спрели Пригожин да каже истината за войната в Украйна


Спрели Пригожин да каже истината за войната в Украйна. Той е трябвало да влезе в Думата по покана на народен представител. Вечерта на 23 юни създателят на военната компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин е на прага да даде заповед на бойците си да тръгнат към Москва, с цел да в профил военния министър след месеци на възходящо напрежение, написа The Moscow Times.
Междувременно във внушителната постройка
на Държавната дума, на няколкостотин метра от Кремъл, се развива на пръв взор незабележително събитие, което едвам не се трансформира в невиждан политически скандал, предава „ Фокус “.

Около 17:00 ч. московско време няколко десетки души се другар на кръгла маса в дребната зала на съветския парламент.
Сергей Миронов, началник на партията
„ Справедлива Русия “ и дълготраен съдружник на президента Владимир Путин, открива съвещанието с авансово записано видеопослание, което е последвано от изявления на няколко други депутати и функционери.

Те  разкритикуват незадоволителната поддръжка на Москва за мобилизираните и доброволните бойци, които се борят в Украйна, като оферират въвеждането на държавни облигации и държавен монопол върху алкохола,
с цел да се усили финансирането на армията.
Пригожин скрито възнамерявал да участва на тази сесия, с цел да насочи остра рецензия към съветското военно управление от трибуната на Държавната дума в финален опит да си върне утвърждението на Путин, само че проектите му са изменени в последния миг.

Тези проекти са разкрити при изискване за анонимност от лице, осведомено с дейностите на Пригожин и от източник в Държавната дума. Лице, близо до управлението на партия „ Справедлива Русия “, е удостоверило, че „ той е
щеше да изложи целия набор
от проблеми със специфичната военна интервенция, с Министерството на защитата, действителния брой на жертвите измежду нашите бойци и така нататък Цялата скапана работа, в действителност. Неговите помощници подготвяха визитата му. “
Докато спорът на Пригожин
с министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов доближава своя връх, неофициалното въздействие, което постоянно е било едно от преимуществата му, изчезва. Шефът на „ Вагнер “ е лишен от опцията персонално да разисква и взема решение проблеми с Кремъл и
държавното управление и губи достъпа си до Путин.
„ Дори тези офиси, в които той можеше безусловно да отвори вратата с ритник, бяха неразрешени за него “, разяснява държавен източник пред The ​​Moscow Times.
„ Думата, макар че не взема такива
решения, му изглеждаше в прочут смисъл опция да скочи в последния вагон на заминаващия трен “, показва пък лице, близо до управлението на партията „ Единна Русия “.
Пригожин е посетил Държавната дума
напролет, с цел да изиска позволение да приказва от трибуната. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин обаче
е отхвърлил молбата му.
„ Володин отхвърли това, защото имаше възбрана от Кремъл за каквато и да е активност на „ готвача на Путин “, добавя източник в Думата пред The ​​Moscow Times.
След това е взето решение да се провежда
представянето на Пригожин благодарение на неговите съдружници от партията „ Справедлива Русия “.
Той е трябвало да влезе
в Думата по покана на народен представител. Обмисляна е и опцията да бъде съпроводен от ген. Сергей Суровикин, с цел да направи обръщението си по-убедително.
„ Пригожин имаше потребност от публична платформа
с висок статус с съветската подчиненост. Според неговия проект в този случай нецензурираните му изказвания несъмнено щяха да бъдат донесени и сложени напряко на бюрото на Путин “, показва източникът на The ​​Moscow Times.
На 22 юни, ден преди
плануваната тирада, присъединяване на Пригожин в срещата на кръглата маса е анулирано без пояснение, а няколко часа по-късно той афишира своя поход към Москва.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР