Справянето с високите енергийни цени, икономическата ситуация, войната в Украйна,

...
Справянето с високите енергийни цени, икономическата ситуация, войната в Украйна,
Коментари Харесай

Европа обсъжда високите цени

Справянето с високите енергийни цени, икономическата обстановка, войната в Украйна, новите наказания против Иран и връзките с Китай са главните въпроси, които евролидерите разискват на двудневното си съвещание в Брюксел.
Те разискват оповестените оферти от Европейска комисия за взаимни покупки на синьо гориво и основаване на Европейски консорциум за неговото закупуване. Анализират се и опциите за укрепването на сериозната инфраструктура и подобряването на координацията сред страните членки за нейната отбрана, изключително след пробивите по " Северен поток " 1 и 2.
27-те страни остават разграничени по тематиката дали и по какъв начин да овладеят цените на газа за прекъсване растежа на инфлацията и закъснение на рецесията, разследване от намаляването на съветските доставки. Докато 15 страни, сред които Франция и Полша, упорстват за таван на цените, налице е мощно опълчване от Германия - най-голямата европейска стопанска система, и Нидерландия - най-големия покупател и сериозен търговски газов хъб. " Политическа сделка за таван на цените на газа носи риск експортьорите да продават другаде - и ние, европейците, да се окажем с по-малко газ, вместо с повече ", предизвести Шолц. Според него Европейски Съюз би трябвало да се координира с други вносители, като Япония и Корея, с цел да се избегне конкуренция посред им. Канцлерът обърна внимание и на покачващата се приложимост на въглища в международен мащаб като резултат от енергийната рецесия. Според него войната не би трябвало да е причина за завръщане към изкопаемото гориво и би трябвало да се заеме единна позиция по въпроса.
Държавните и държавните ръководители считат да дадат зелена светлина на глобите против Иран поради продажбата на дронове на Русия. Ограниченията са признати от посланиците на страните членки.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР