Справянето с предизвикателства пред нашите въоръжени сили като недостигът на

...
Справянето с предизвикателства пред нашите въоръжени сили като недостигът на
Коментари Харесай

Радев назначи полк. Димитър Георгиев за зам.-командир на ВВС и го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал

Справянето с провокации пред нашите въоръжени сили като дефицитът на запаси и съоръжение, неведнъж отлаганите стратегии за рационализация и за повишение на мотивацията на персоналния състав и в това време растящите по размер и трудност задания, изискват командири и началници с висока експертиза, високи качества и отговорност.

Това съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили, който със собствен декрет назначи полковник Димитър Георгиев за заместник-командир на Военновъздушните сили и го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.

На церемонията, която се организира в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, президентът уточни, че назначението на бригаден военачалник Георгиев идва в миг на влошена световна среда за сигурност и растящи опасности за страната ни. По думите на президента това слага нови, още по-високи, условия към отбранителните качества на Българската войска, към процесите на рационализация и към постигането на високо равнище на съгласуемост с нашите съдружници.

акцентира и че новото звание и предопределение са самопризнание за всеотдайната работа в редовете на Българската войска на полковник Димитър Георгиев, за демонстрираните организационни качества и отговорност и за приноса му за развиването на Въоръжените ни сили. По думите на президента опитът на бригаден военачалник Георгиев ще подкрепи за подготовката на инфраструктурата и на персоналния състав за приемането на новия изтребител на Военновъздушните сили. Президентът уточни още, че ще разчита на работата на бригаден военачалник Георгиев и за другите значими модернизационни планове за българските Военновъздушни сили. 

Бригаден военачалник Димитър Георгиев изрече признателност за признанието, като по думите му пътят пред Военновъздушните ни сили е изпълнен с значително компликации и провокации и изисква труд, неизменност и доста разсъдък, с цел да се взимат най-правилните решения и с цел да могат те да бъдат още по-силни, боеспособни и съответни на провокациите за националната сигурност.

Сред гостите на церемонията бяха министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, оповестиха от прессекретариата на президентството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР