Справянето с изменението на климата ще изисква от световните лидери

...
Справянето с изменението на климата ще изисква от световните лидери
Коментари Харесай

Климатичните промени: 4 неща, които можете да направите за вашия въглероден отпечатък

Справянето с изменението на климата ще изисква от международните водачи да подхващат дейности на световно равнище, написа Би Би Си.

Ние като като човеци обаче,също способстваме за вреднитеемисии.Ето някои неща, които можете да извършите, с цел да намалите персоналното си влияние.

1. Изолирайте дома си

От инсталирането на термопомпа, до намаляването на отоплението, имакуп промени към дома, които могат да оказват помощ на планетата.

„ Преминаването от отоплителна система, захранвана с газ или нафта, към електрическа термопомпа има забележителна разлика “, съгласно доктор Нийл Дженингс, учен от Imperial College London.

„ Ежедневно изключването на осветлението и уредите, когато не се употребяват, може да ни помогне да спестим пари, като в същото време понижим въздействието си върху изменението на климата. “

Подобряването на изолацията на нашите стени, тавани и прозорци може да понижи загубата на топлота от нашите домове и количеството сила, належащо за отоплението им.

Защитата от течения е една от най-евтините и ефикасни форми на изолираност,според Energy Saving Trust (EST).Това включва запечатване на пролуки, които пропущат леден въздух във вътрешността и топъл въздух на открито, като да вземем за пример към прозорци, порти или первази.

Преминаването към снабдител на зелена сила или зелена цена може доста да понижи въглеродния отпечатък на вашето домакинство, само че неотдавнашното нарастване на цените на едро на силата, изострено от войната в Украйна, значи, че доста снабдители са отдръпнали офертите си.

2. Намалете питателните боклуци и... месото

Животновъдството създава14% от всички парникови газовев международен мащаб, като говедата са с максимален принос.

Най-простият и най-ефективен метод да ограничите въздействието си е да намалите месото и млечните артикули в диетата си,особено аленото месо като агнешко и говеждо.

Добри вести за веганите, явно,но има и други съображения, които би трябвало да се вземат под внимание.

Това не е просто въпрос на „ маркиране на обособени артикули като положителни или неприятни “, споделя биологът проф. Маргарет Гил от университета в Абърдийн.

Тя споделя, че въглеродният отпечатък на всяка дадена храна също зависи от това по какъв начин е създадена, от кое място идва и дали е в сезона си.

Д-р Джонатан Фоли, който изследва решенията за изменението на климата, споделя, че можете даспестите пари и да намалите отпадъците, като вършиме по-малки порции и запазвате остатъците за по-късно вкъщи.

Светът изхвърля сред 25% и 30% от храната си, споредПрограмата за деяние за боклуци и запаси.Между 8-10% от световните въглеродни излъчвания са свързани с неконсумирана продукция, спореддоклад на Организация на обединените нации.

3. Карайте по-малко, летете по-малко

Транспортът е виновен започти една четвърт от световните излъчвания на въглероден диоксид.

Животът без коли може да е „ най-въздействащото нещо, което можем да създадем, с цел да понижим излъчванията си от превоза “, съгласно доктор Дженингс.

Спирането на използването на колата обаче не е допустимо за всеки, изключително в случай че живеете в регион без добър публичен превоз или сте с увреждания.

Малките стъпки към момента оказват въздействие, като вървене пешком и колоездене до локалните магазини или шерване на пътешестване с кола с другари или съседи.

Електрическите коли стават все по-разпространени, само че те към момента са непостижимо скъпи за някои хора и инфраструктурата за зареждане е лимитирана тук-там.

Вътрешните полети имат най-големи излъчвания на човек на километър. Пътуванията с трен могат да имат по-малко от една пета от въздействието на вътрешния полет.

„ За тези, които летят доста, намаляването на броя на полетите ще направи забележителна разлика в персоналния ви отпечатък “, споделя доктор Дженингс.

4. Помислете преди да купите

Необходими са 3781 литра вода, с цел да се направи един чифт дънки, споредПрограмата за околната среда на Организация на обединените нации, като се вземат поради производството,транспортирането и прането на памук.

Можете да ограничите въздействието си, като поправите дребни недостатъци в облеклата, вместо да ги замените, дарите, вместо да изхвърлите, и изберете по-висококачествени продукти, които смятате, че ще устоят по-дълго.

Все по-голям брой компании оферират облекла чартърен, което оказва помощ за понижаване на отпадъците в стилната промишленост.Можете също по този начин да опитате да купите втора ръка.

Изборът на верните домашен уреди също може да има позитивен резултат върху вашия въглероден отпечатък.Д-р Дженингс предлага да се уверите, че купувате най-енергийно ефикасните артикули.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР