Справям се трудно, а пенсионерите как си плащат сметките просто

...
Справям се трудно, а пенсионерите как си плащат сметките просто
Коментари Харесай

Деси Бакърджиева: Поскъпването е част от глобална стратегия, едва свързвам двата края

Справям се мъчно, а пенсионерите по какъв начин си заплащат сметките просто не ми се мисли, споделя звездата от " Откраднат живот "

Нечестно и гадно. Така актрисата Деси Бакърджиева разказа нарастването на цените.

В последните няколко месеца нещата от първа нужда като ток, олио, самун и други удариха рекордно високи цени.

" Увеличението на всички тези неща е сериозен проблем - сподели пред " България Днес " чаровната актриса. - Не е редно да е толкоз фрапантно нарастването. Нека го има, но да е правопропорционално по отношение на заплатите и пенсиите у нас. Не може всичко да е толкоз скъпо ", довери пред вестника Бакърджиева.

Обичаната актриса усеща съществено покачването на цените. Звездата от " Откраднат живот " е самотна майка. И се грижи за двете си деца.

" Живея на едно майчинство. Не работя друго, тъй като би трябвало да се грижи за бебето. И се оправям, въпреки и мъчно. За предишния месец платих 40 лева за вода. А този 65. Това е съществено нарастване за мен. Аз мога да се откажа от някои неща като храни и облекла. Но не мога да лиша децата си. Те не го заслужават. Не мога да не пускат климатика вечер, когато стане студено, с цел да спестя. Бебето ми не може да спи на хладно. По-добре да давам пари за режийни, в сравнение с за медикаменти. Знам, че не съм единственият уединен родител . Ами пенсионерите? Те по какъв начин се оправят? Просто не ми се мисли! ", откровена е Бакърджиева.

Екранната лекар Хинова от лекарската драма " Откраднат живот " е на мнение, че повишаването е част от световна тактика.

" Не знам каква е крайната цел. Но ще е пагубна за обществото. След нарастването на тока, газта, парното и нещата от първа нужда чакам идната стъпка да е повдигането на медикаментите. Тогава какво ще вършим, към този момент не знам. Много българи живеят на прага на бедността. Дори и хора, които единствено допреди година са били много заможни и със съществени бизнеси. Ала пандемията удари освен опазването на здравето ни, а и икономическия бранш ", показа още красивата актриса.

Бакърджиева се надява въпреки всичко политиците да се вземат в ръце. Деси прикани новите, които влязат в Народното събрание, да седнат и да се схванат в името на богатството на родината.

" Време е да се схванат кой ще седне на този толкоз желан престол от всички - сподели актрисата. - Да се вземат значимите решение за бъдещето на нацията. Да се намерят пари за дребния и междинния бизнес. Тогава може нещата да се пооправят ", споделя още екранната лекар Хинова.

Колегата на Бакърджиева - Тончо Токмакчиев, дефинира повишаването на стоките в магазините като обезпокоително. Според артиста цените към този момент летят в Космоса.

 Според Токмакчиев цените летят в Космоса

Според Токмакчиев цените летят в Космоса

" Не е прелестно това нарастване. Хич не е на добре. Българинът ще измисли нещо в тази тенденция. Както прави при гласуването и при отхвърли да се имунизира - разяснява пред " България Днес " Токмакчиев.

На същото мнение е и Христо Кидиков. Певецът, който цъка " Вефа ", е засегнат от внезапния скок на цените на тока и парното.

Певицата Деси Добрева вижда, че от години всяко лято идва нарастване. Най-вече на тока и парното. Според новата водеща в Българска национална телевизия политиците не знаят какъв брой е мъчно на елементарния българин да си заплати сметките след нарастването.

 Деси Добрева желае политиците да усетят по какъв начин се живее с малко пари

Деси Добрева желае политиците да усетят по какъв начин се живее с малко пари

" Вдигането на цените е доста огромен проблем. И не знам за какво, това повишаване, изключително на тока и парното, се случват постоянно през лятото, когато хората са на море и не може да се реагира. Тази година отново стана по този начин, като повишаването е фрапантно високо. Парното в действителност доста се подвигна. Миналата година съвсем не съм го употребила. Направо се калявахме вкъщи. Сигурна съм, че политиците, които стъпват по жълтите павета, нямат проблеми да си платят тока и парното, само че всички останали имаме. Тези в Народното събрание би трябвало по-често да слизат от колите и да видят по какъв начин живеят елементарните хора. Особено в по-малките градове ", довери пред вестника Добрева.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР