,,Справката на ГДБОП дойде в края на декември 2022 гоина,

...
,,Справката на ГДБОП дойде в края на декември 2022 гоина,
Коментари Харесай

СГП: Гешев и Пеевски най-вероятно ще бъдат разпитани за убийството на Божанов

,,Справката на ГДБОП пристигна в края на декември 2022 гоина, преди Коледа. В тази информация на никое място не се загатват заканите към арбитър Цариградска и арбитър Лазаров. След като прочетохме тази информация, ние преминахме също към инспекция. Образувано е досъдебно произвеждане, по което стартира следствието против Мартин Божанов за пране на пари и имотни измами.``

Това съобщи на брифинг ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, която даде последна информация, по отношение на убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

" Лично поканих арбитър Цариградска и тя беше разпитана по досъдебното произвеждане. Осъществихме контакт и със арбитър Лазаров, който също беше разпитан. Всичко това беше по самодейност на управлението на СГП и наблюдаващите прокурори. Интересното е, че много от нещата, които се загатват в този сигнал, са станали преди седем години. Въпреки това започнаха следствие и разпити. Към това дело ние присъединихме и думите на госпожа Бакалова пред АКФ. Изискали сме и файловете на телефонните диалози с починалия Божанов. Беше казано, че не може да се подсигурява, че това е неговият глас ", добави тя.

" След изявлението на арбитър Цариградска, най-вероятно ще бъдат извикани за разпит и някогашният основен прокурор Иван Гешев и депутатът Делян Пеевски. Тя споделя в изявлението, че заканите от страна на Божанов са били излъчени посредством брачна половинка на нейната племенница. Може би е трябвало да се самосезира и Окръжна прокуратура - Плевен. Племенницита на арбитър Цариградска не е споделила безусловно нищо за Иван Гешев и Делян Пеевски по време на нейния разпит. По делото са разпитани доста хора. Тези дни от АКФ се чу и за въпросният клуб на Божанов. Ще търсим информация и ще разпитаме възможните магистрати, които са ходили в този клуб. Аз считам, че по това досъдебно произвеждане ще се желае удължение на периода, тъй като предстоят още разпити и дейности по делото ", безапелационна бе Кирилова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР