„Справедливост“ е ключовата дума в цялостната политика, която БСП провежда

...
„Справедливост“ е ключовата дума в цялостната политика, която БСП провежда
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Подпомагането на българските семейства в тази криза е нашата основна цел

" „ Справедливост “ е основната дума в цялостната политика, която Българска социалистическа партия организира в границите на актуалното ръководство. На нея са подчинени всички ограничения, които левицата предлага и аз съм признателен, че нашите сътрудници от съдружния съвет са задоволително диалогични, с цел да се стигне до вземането на общи решения в тази посока. Няколко са нещата, които считаме, че ще донесат правдивост за хората. "

Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов в ефира на Bulgaria on AIR.

По думите му преди всичко е повишението с малко над 20% на всички пенсии от 1 юли. " Още по-голяма правдивост обаче ще реализираме с приемането на препоръчаната от Българска социалистическа партия стъпка през октомври да се направи преизчисление на всички пенсии. Как – сега се разискват няколко разновидността, само че желая да уверя най-уязвимата част от популацията на страната ни – 2,1 млн. българи, че той ще бъде най-изгоден за всеки един от тях. Разходите са калкулирани, ясно е и от кое място ще дойдат средствата. Един от източниците е от налога, с който ще бъдат обложени всички държавни и частни сдружения от енергийния бранш, които натрупаха големи свръх облаги. Смятам, че допустимата облага е 15%, всичко над нея предстои на облагане с налог, с цел да реализираме онази правдивост, към която се стремим още от началото на ръководството ни, когато наложихме мораториум върху цените на тока за семействата ", сподели още членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.

Той благодари и на сътрудниците от обединението, които са се съгласили в тези сложни за хората времена детските градини и ясли да бъдат безвъзмездни, а също по този начин да бъдат издигнати и нови с държавни средства там, където има дефицит.

" Подпомагането на младите фамилии е основно за превъзмогване на демографската злополука и в тяхна поддръжка е още една мярка, която ще влезе в действие и, която ще разреши посредством данъчни облекчения да бъдат спестени за 1 дете по 50 лв. на месец, а за две – 100 лв. ", разяснява още Гуцанов по отношение на обществените ограничения на държавното управление.

" Другата значима мярка за подкрепяне на семействата, към която се обединихме, е нулевата ставка за хляба и хлебните произведения и аз се надявам намаляването с 20% да се усети в действителност от крайните консуматори, а не както при намаляването на Данък добавена стойност за бирата и виното – цените да останат същите. За да има правдивост, ние ще върнем още веднъж размерът на Данък добавена стойност за алкохола от 9 на 20% ", безапелационен бе социалистът.

В умозаключение Борислав Гуцанов сподели, че задачата на целия пакет от антикризисни ограничения е да се подкрепят българските фамилии в обстановката на тежка икономическа рецесия. " Ключът към развиването на страната ни е стопанската система и тя би трябвало да продължи да работи ", довърши депутатът от левицата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР