Справедливо е да протестират медицинските сестри. В здравеопазването ни има

...
Справедливо е да протестират медицинските сестри. В здравеопазването ни има
Коментари Харесай

Протестите на медицинските сестри са справедливи, категоричен е д-р Станимир Хасърджиев

”Справедливо е да стачкуват медицинските сестри. В опазването на здравето ни има доста неправда. Финансовата ножица сред тези медици, които карат скъпи коли, и медицинските сестри е голяма. Те избират да гледат възрастни хора в Европа, в сравнение с да работят специалността у нас. ” Това споделя доктор Станимир Хасърджиев
В България към момента по остарял бит има цели специалности, които са притежание на дадена фамилия. Има феодални владетели на някои специалности. Поради това младите фрагменти напущат страната. Персоналът се държи на ниски заплати, с цел да може тези пари да се разпределят към малцината определени ", разяснява още доктор Станимир Хасърджиев в ON AIR.

" Защо би трябвало един кадър да учи 5 години, с цел да взима по-късно цялостен живот кръв? Медицинската сестра в действителност прави доста значима работа в здравната система. Възнаграждението би трябвало да бъде на база кой какъв брой опит има и какъв брой работи ", посочи доктор Хасърджиев.

Здравният икономист Аркади Шарков акцентира, че на един доктор би трябвало да се падат по 2 медицински сестри, само че в България се падат по 0,9, тъй като няма фрагменти.

" Падна доста производството на такива фрагменти. Заплатите им са на минималния предел. Заплатите не би трябвало да се дефинират централно. Дали няма известна доза протекционизъм в специалността на медицинските сестри? Но кой пък ще желае толкоз доста да се труди, с цел да получава ниска заплата ", уточни Шарков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР