Справедливият протест на превозвачи срещу Закона за Българска автомобилна камара

...
Справедливият протест на превозвачи срещу Закона за Българска автомобилна камара
Коментари Харесай

Карлос Контрера от ВМРО: Съвсем правилно бе изтеглянето на лобисткия законопроект за превозвачите

Справедливият митинг на превозвачи против Закона за Българска автомобилна камара към този момент съумя. Министър-председателят се разпореди законопроектът да бъде отдръпнат и модифициран. Това точно бе и позицията на Вътрешна македонска революционна организация, че в случай че се постанова приемането на подобен закон, то той би трябвало да бъде модифициран изначално, като отпаднат текстовете, които делегират надзор и издаването на лицензи на шепа привилегировани. Това оповестиха от пресслужбата на Българското национално придвижване.

Припомняме, че общинският консултант и ръководител на „ Патриоти за София “ в СОС Карлос Контрера преди дни внесе в деловодството на отрасловата комисия в Народното събрание негативно мнение по законопроекта с претекста, че планът за закон е лобистки, обслужва тесни ползи и ще докара до разтрошаване на транспортния отрасъл в интерес на няколко огромни играчи.

Ако нуждата от Автомобилна камара е на дневен ред, то тя следва да бъде в напълно друг тип. Първо да се обясни, че не може автобусен и тежкотоварен превоз да са в един кюп. Второ – никакво издаване на лицензии и контролни функционалности, трето – никакво наложително участие като изискване, с цел да упражняваш активността „ транспортьор “, изяснява Карлос Контрера.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация припомня, че по същото време в Европейски Съюз тече и дебатът за противоречивия пакет „ Мобилност “, прочут като планът „ Макрон “. Вместо всеобщо да се противопоставяме на европейските лобисти, ние имаме вътрешни несъгласия и митинги за Закона за Българската автомобилна камара. Да, планът е лобистки. Да, в този тип не би трябвало да помирисва и първо четене. Да, напълно вярно беше да се отдръпна, декларира още Контрера.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР