Спотовата цена на златото нарасна с 1 процент до 1895,03

...
Спотовата цена на златото нарасна с 1 процент до 1895,03
Коментари Харесай

Тръмп подписа пакета за подпомагане на икономиката, златото поскъпна

Спотовата цена на златото набъбна с 1 % до 1895,03 $ за тройунция, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа пакета за подкрепяне на стопанската система и федералния бюджет на стойност 2,3 трилиона $, съобщи Ройтерс. Приетият от Конгреса спешен финансов пакет е в невиждан размер от 900 милиарда $. Бюджетът на федералното държавно управление е на стойност 1,4 трилиона $.

Миналата седмица Тръмп блокира законопроекта, като по този начин на практика позволи на някои помощи за безработица да изтекат. Тогава той нарече регламента за подпомагане  " срам " и изиска от бюджета да бъдат отстранени разнообразни разпореждания, засягащи разноските на държавното управление, в това число за задгранична помощ.  Освен това Тръмп настояваше самостоятелните дотации за американците да бъдат увеличени от 600 до 2000 $.

С одобряването на пакета от помощи милиони американци още веднъж ще получават помощи за безработица и ще се предотврати отчасти прекъсване на работата на федералните организации, показаха публични представители. Златните фючърси нарастнаха с 0,8 на 100 до 1899,10 $ за тройунция.

Златото, считано от вложителите за най-сигурното леговище в криза е поскъпнало с над 24 % тази година, в огромна степен в качеството си на отбрана от инфлацията и обезценяването на валутата на фона на невижданите стимулиращи ограничения по света в поддръжка на стопанската система против резултата от пандемията от ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР