Spotify сключи нов многогодишен договор за партньорство с водещия Джо

...
Spotify сключи нов многогодишен договор за партньорство с водещия Джо
Коментари Харесай

Джо Роугън поднови договора си със Spotify за $250 млн.

Spotify подписа нов дълголетен контракт за партньорство с водещия Джо Роугън, чието извънредно известно предаване скоро ще бъде налично и в конкурентни платформи, в това число YouTube и Apple Podcasts.

Компанията разгласи възобновеното съглашение в обява в корпоративния си блог.

“Предстои ни още доста, в това число това, че предаването скоро ще бъде налично на спомагателни платформи. JRE остава кралят на подкастинга, като непрекъснато се класира като най-слушания подкаст в международен мащаб ”, оповестява обявата.

По силата на предходна многомилионна договорка подкастът The Joe Rogan Experience беше предаван извънредно за Spotify от 2020 година насам.

Този ход е в границите на модифицираната тактика на компанията за отвод от извънредни права за стрийминг в интерес на по-широко разпространяване.

Новият контракт е на стойност до 250 млн. $, поради многогодишния си период, оповестява The Wall Street Journal.

Пактът включва предварителна минимална гаранция в допълнение към съглашение за шерване на приходите въз основа на продажбите на реклами, прибавя WSJ.

През годините Роугън си сътвори голяма публика, която слуша дългите му, обширни изявленията с разнообразни посетители, в това число комици, спортисти, учени и фенове на тайни теории.

" Няма сюжет за това, което ще приказваме, и всичко се случва в действително време ", споделя той в изявление за блога на Spotify.

" Това е просто същински органически диалог с хора, които се забавляват, което е нещо, с което всички можем да се свържем и нещо, което всички обичаме да вършим. Тези диалози трансформираха извънредно метода, по който мисля за живота, и не престават да го вършат. "

The Joe Rogan Experience е непроменяемо най-популярният подкаст на Spotify, само че също по този начин е и чест мотив за разногласия в компанията.

През 2022 година Spotify беше подложена на голям напън да се откаже от Роугън поради мненията му против имунизацията за ковид и потреблението на расови обиди.

През февруари в същата година, основният изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек осъди расисткия език на водещия, само че съобщи: " Не имам вяра, че заглушаването на Джо е отговорът ".

The Joe Rogan Experience започва на 24 декември 2009 година и до момента е натрупал над 2200 епизода, всеки от които е със междинна дълготрайност 2-3 часа.

Акциите на Spotify затвориха с растеж от 3,51 $, или близо 2%, до 222,47 $ в петък.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР