Spotify изнесе през тази седмица редовния си финансов доклад, отразяващ

...
Spotify изнесе през тази седмица редовния си финансов доклад, отразяващ
Коментари Харесай

Spotify отчита добър растеж на потребителската база

Spotify изнесе през тази седмица постоянния си финансов отчет, отразяващ представянето на компанията за последните три месеца. От него излиза наяве, че потребителите на музикалната стрийминг услуга са се нараснали във всички райони, където е наличен Spotify. Както приходите, по този начин и облагите са се нараснали, надминавайки прогнозните резултати за това. От компанията се похвалиха, че са напът да изпълнят проекта си за постигане на милиард потребителя до 2030.

Добрите резултати идват в тримесечие, в което Spotify направиха съществени съкращения на личния състав си и в това време разшириха дейностите си с включването на подкасти и аудиокниги. Освен това компанията завиши абонамента на своите услуги.

Ръстът на потребителската база е 23% на годишна база до 602 милиона консуматори. Това число е над прогнозата направена преди за 601.3 милиона за четвъртото тримесечие.

Потребителите с заплатен абонамент, които съставляват по-голямата част от потребителската база, са се нараснали с 15% до 236 милиона. И тук има завишение на преди плануваните резултати за постигане на 235.1 милиона клиента. От Spotify чакат през сегашното тримесечие този брой да доближи 239 милиона души.

Извън тези резултати, компанията регистрира оперативна загуба в размер на 75 милиона евро, което е надалеч по-малко от тази преди година. Тогава регистрираната загуба възлизаше на €231 милиона. Приходите са нарастнали до €3.67 милиона или с 16%. Приходите от реклама бележат растеж от 12% на годишна база със засилено рекламиране при музиката и нарастване в рекламата в подкасти, изразяваща се в двуцифрено число.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР