Спостановление на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) беше

...
Спостановление на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) беше
Коментари Харесай

Разследват полицай от столично РУ за подкуп

Спостановление на наблюдаващия прокурор в Софийска градска прокуратура (СГП) беше притеглен към наказателна отговорност за рушвет В. Т. - чиновник на столичното 09 РУ-СДВР, оповестиха от прокуратурата.

Обвинението по отношение на него е рушвет, осъществен от длъжностно лице, за което се планува наказване отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и лишаване от право да се заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да се упражнява избрана специалност или активност.

Разследването се организира от следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура. Производството е образувано по данни, постъпили от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи, съдържащи сигнал от притежател на комерсиално сдружение. Според информацията на 13.02.2023 година полицейският чиновник е изискал от притежателя на сдружението сумата от 5000 лева, с цел да не рапортува с мнение за формиране кореспонденция, по която в 09 РУ-СДВР се е правила инспекция.

След взаимна интервенция на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи и СГП, на 22.02.2023 година полицейският чиновник беше арестуван директно след приемане на част от сумата, която се твърди, че е желал като рушвет, а точно след приемане на 2000 лева

Обвиняемият е арестуван с разпореждане на прокурора за период до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за „ задържане под стража “ по отношение на служителя на реда.

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР