Способността да се показва емпатия и съпричастност се счита за

...
Способността да се показва емпатия и съпричастност се счита за
Коментари Харесай

Как да се спасите от токсичен човек, който постоянно се оплаква и отнема жизнената ви енергия

Способността да се демонстрира емпатия и съпричастност се смята за позитивно качество. Но е значимо да го упражнявате вярно.

Ако след диалог с различен човек се чувствате изтощени, тогава би трябвало да помислите по какъв начин да измененията държанието си.

В нашия живот има доста проблеми. Естествено, те също са с нашите родственици и другари и постоянно се постанова да слушаме недоволства за нещо или за някого. От една страна, естествено, хората желаят някак си да облекчат напрежението, да излязат и ние способстваме за това. От друга страна - непрекъснатото слушане на недоволствата на други хора лишава силата ни.

Влиянието на отрицателен човек

Някои хора приказват за проблемите си, с цел да получат поддръжка и препоръки. Има и други, които просто желаят да хвърлят отрицанието си на различен.

Трябва да се научите да ги различавате.

Може би хората, принадлежащи към втората категория, ще ви назовават безчувствен лакомец, когато откажете да се срещнете с тях. Може би те ще се опитат да внушат възприятие на виновност или нещо друго, което е неприятно. Това не е ужасно. Компенсацията ще бъде вълна от сила и чувство за самочувствие, откакто се откажете от този отровен контакт.

Защото оня, който единствено се оплаква, не прави нищо, с цел да промени живота си. Обичайно е да играе ролята на афектиран. Това е неговият психотип, подобен е мирогледът му.

Ти го слушаш, само че по какъв начин ще му окажеш помощ? Никак! Той няма потребност от помощ, той би трябвало да приказва. Разговорът без цел няма смисъл. Оплаквайки се, той подсъзнателно и от време на време умишлено лишава виновността си за персоналния неуспех. С такива хора би трябвало да работи експерт, който знае по какъв начин да повлияе на метода им на мислене.

Най-голямото негативно влияние върху индивида е неговата лична неприятна мисъл. Никога няма да реши казуса с непрекъснатото недоволство, тъй като той самият не има намерение да ги позволи. Никога не утешавайте душата му със съчувствие, тъй като то няма потребност от него. Всичко, което търси, е да откри освобождение от отговорност за личната си орис. Това е невероятно.

Какво се случва с нас, когато непрекъснато слушаме недоволства? Ние отдаваме силата си на вятъра. Искаме да помогнем, само че решението на казуса не идва. Опитваме се още веднъж и още веднъж и вследствие на това сме изчерпани.

ПЪРВИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ИЗТОЩЕНИЕ

Емоционален дисбаланс

Трудности при решаването на лични проблеми

Проблеми със концентрацията

Появата на отрицателни мисли

Какво можем да създадем, с цел да избегнем недоволствата?

Задайте отдалеченост и я поддържайте

Може би, оплаквайки се изначало, те ще се усещат афектирани от безразличието ви. Но в действителност, в случай че всички спрат да слушат безкрайните диалози за това че в никакъв случай нищо не се получава, че светът е доста неприятелски към него, всички се пробват да го прецакат, той най-сетне ще реши проблемите си, вместо да приказва единствено за тях или просто да спре да се концентрира върху неприятните неща.

Нека жалващият се разбере, че няма кой да носи отговорност за случилото се, с изключение на той самият. Да предположим, че слушате подобен човек. Ако е по този начин, отделете време да му кажете почтено, че има един проблем, който е по-голям от недоволството му и това е отрицателното му отношение към обстановката и живота като цяло.

Не показвайте " уязвимост "

Оплакващият се е манипулатор.

Не му показвайте предпочитание да се съгласите с него по този въпрос. Така ще убиете и двамата-себе си и него. Негативното отношение на персона, която се оплаква, в никакъв случай няма да спре. След като ви изчерпи вас, той ще се насочи към нова жертва.

Задайте граници Помолете го да зачита правото ви на персонално пространство. А също и за избора на тематиката на диалога. Можете да кажете, че не желаете да говорите от самото начало за " нещастия и неприятности ". Тогава индивидът ще бъде заставен да отвлече вниманието от отрицателните тематики.

 

 

 

За жената 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР