Спортният талант на „Еврофутбол Димитър Исаев се класира на 8-о

...
Спортният талант на „Еврофутбол Димитър Исаев се класира на 8-о
Коментари Харесай

„Еврофутбол": Димитър Исаев е 8-ми в шампионата по скокове във вода на Украйна

Спортният гений на „ Еврофутбол " Димитър Исаев се класира на 8-о място на 1-метров трамплин на Открития шампионат по скокове във вода на Украйна. В сряда 21-годишният софиянец влезе във финала с 11-ти резултат от 27 състезатели. Там Митко се пребори за призовата 8-ма позиция със общ брой от 288,70 точки. Ден преди този момент в дисциплината 3-метров трамплин той остана 12-ти от 32 противници, защото не съумя да извърши последния си 6-ти скок след неприятно стъпване на трамплина. Така резултатът му бе 253,95 точки. В конкуренцията с изключение на домакините участваха и спортисти от България, Армения, Англия, Финландия, Дания, Италия, Швейцария, Гърция и Грузия.



Друг Спортен гений на „ Еврофутбол ", само че в тениса - Гергана Топалова, доближи до 1/8-финалите на тенис шампионата в Обидош (Португалия) с награден фонд 25 хиляди $. Топалова, която преодоля квалификациите, победи на старта на главната скица румънката Йоана Лоредана Роска с 6:2, 6:7 (3), 6:1 за 2:12 часа. На осминафиналите 19-годишната Гергана загуби от Нурия Парисас-Диас (Испания). В конкуренцията на двойки Топалова и партньорката й Даниела Висманте от Латвия доближиха до полуфиналите.
С този резултат 19-годишната пловдивчанка ще скочи с към 35 места в международната класация, като от понеделник се чака да бъде сред 600 и 610-о място. Следващите й изяви стартират на 22.04., когато следват два поредни шампионата от същата категория в Узбекистан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР