Спортният шеф на Пирели Марио Изола предупреди, че структурирането на

...
Спортният шеф на Пирели Марио Изола предупреди, че структурирането на
Коментари Харесай

Появи се спънка за сгъстения календар във Формула 1

Спортният началник на Пирели Марио Изола предизвести, че структурирането на програмата за надпревари през втората половина на 2020 година би трябвало да се обмисли доста добре. Необходимо е и допустимо по-скоро да има най-малко някаква изясненост, тъй като самото произвеждане на гумите изисква много софтуерно време.

Пирели към този момент прави гумите си за Формула 1 и Формула 2 в завода си в Слатина, Румъния. Само гумите за Формула 3 още се създават в Турция, само че всички фабрики работят с извънредно понижен потенциал.
За произвеждане и превозване на гуми за стартове отвън Европа нормално са нужни четиринадесет седмици подготовка
Затова се изисква от отборите да заявят определените от тях видове за съответното съревнование толкоз надалеч във времето преди неговото осъществяване.

„ При сегашните условия можем да внесем повече еластичност и да понижим продължителността на процеса на производство”, съобщи Марио Изола. „ Но все пак ще би трябвало да бъдем предизвестени авансово, защото нашите заводи сега работят на луфт.”

Гумите за част от отсрочените надпревари към този момент са създадени, само че не са превозени. Тези за надпреварата в Шанхай, което трябваше да се състои на 19 април, само че бе отсрочено, се съхраняват във Англия. Там са и продуктите за стартовете на пистата Сахир в Бахрейн и за Ханой във Виетнам. Голямата част от гумите за надпреварата в Мелбърн бяха унищожени, защото бяха качени към този момент върху джантите, а след този монтаж не могат да се употребяват повторно.

Според Изола няма да е елементарно да се осъществят концепциите за няколко следващи старта да вземем за пример.

„ Нашата логистика се прави за снабдяване на 1800 гуми на състезание”, продължи Изола. „ Ако би трябвало да изпратим 3000, ще са нужни повече камиони, контейнери, повече личен състав и още място в падока. Всичко това би трябвало се програмира допустимо по-рано.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР