Спортният празник Витоша летен фест ще се проведе в събота

...
Спортният празник Витоша летен фест ще се проведе в събота
Коментари Харесай

Спортен празник ще се проведе в събота на Витоша

Спортният празник " Витоша летен фест " ще се организира в събота на Витоша. Събитието включва надпревари по планинско колоездене, планинско тичане, туристически поход, както и занимателна стратегия и игри.

Децата ще могат да употребяват гратис опънатия над Боянската река алпийски тролей и спортно катерене.

" Витоша летен фест " се организира за пети път, като участниците са освободени от стартови такси. Организаторите още веднъж са планували безвъзмезден превоз, автобусите потеглят от Националния стадион " Васил Левски " от 7.30 ч., а за транспортиране на велосипедите ще има специфичен рейс.

 Спортен празник ще се организира в събота на Витоша
© Витоша летен фест

Дисциплини
Състезание по планинско тичане
– старт в 11.00 ч. по 12 км трасе " Кумата ".
Състезание по планинско колоездене - старт в 11.15 ч. по 7/20 км (една/три обиколки) трасе " Копитото ".
Туристически поход – начало 11.25 ч. по 3.5 км трасе " Обичам Витоша " към 2 часа.

Възрастови групи: За тичане и колоездене: юноши и девойки (16-18 г.), мъже и дами (19-40 г.); ветерани мъже и дами (40+); За похода: Без ограничавания.

Трасе: По препоръчан от уредниците маршрут за другите дисциплини по спортове.

Подкрепителни пунктове: Ще има два подкрепителни пункта – един по трасето за колоездене и един по маршрута на бягането – хижа " Еделвайс ".

Условие за присъединяване: Всички участници се състезават по свое предпочитание и на лична отговорност, за което попълнят декларация при регистрацията си on-line. Участниците се задължават да се движат по маркировката и да съблюдават Закона за придвижване по пътищата, преди, по време и след надпреварата. Състезателите да носят персонални карти или училищен книжки и да бъдат екипирани с нужната екипировка – участниците в надпреварата по колоездене крос-кънтри е наложително да са с каски и е целесъобразно да са с очила, ръкавици и наколенки. Препоръчително е да си създадат авансово застраховки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР