Спортният министър Радостин Василев предложи организирането на различни инициативи между

...
Спортният министър Радостин Василев предложи организирането на различни инициативи между
Коментари Харесай

Спортният министър предложи да се организира мач между правителствата на България и Северна Македония

Спортният министър Радостин Василев предложи организирането на разнообразни начинания сред България и Северна Македония.

Той взе участие на взаимното съвещание на държавните управления на двете страни, което се организира в резиденция Бояна.

По време на полемиките министър Василев посочи, че за двете страни ще бъде значимо да обменят своя опит във връзка с спортните учебни заведения, развиването на всеобщия спорт и спортната инфраструктура. Дискутирани бяха още взаимни подготвителни лагери на български и северномакедонски спортисти, които да подкрепят олимпийската подготовка на състезателите.

Предложенията на министъра на младежта и спорта Радостин Василев бяха признати задушевно от участниците в работната група.

Министър Василев посочи, че взаимната работа е от извънредно значение в името на общите цели. Той изрази единодушието си с позицията на министър-председателя Кирил Петков, че градивната работа ще измести езика на омразата и дискриминирането и че двете държавни управления ще работят дружно за опазване на добросъседството, за отворена стопанска система, обвързвана инфраструктура и общи начинания в културата, образованието и спорта.

От изявлението на Василев не стана ясно какъв ще е мачът сред държавните управления – дали футболен, боксов, волейболен или някакъв различен.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР