Спортният министър Радостин Василев от ИТН и депутатът от ГЕРБ

...
Спортният министър Радостин Василев от ИТН и депутатът от ГЕРБ
Коментари Харесай

Спортният министър и Дани Каназирева влязоха в лют спор за новия шеф на тотото

Спортният министър Радостин Василев от Има Такъв Народ и депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева влязоха в изострен спор, който се развихри след думи на Василев по неин адрес пред. Декларацията на новия шеф на Спортния тотализатор беше мотив за абсурда. Историята стартира от Народното събрание, където преди дни от ГЕРБ упрекнаха назначения за изпълнителен шеф на БСТ Александър Тодоров, че е попълнил погрешна декларация. В нея декларирал, че не заема висша обществена служба, до момента в който към момента е народен представител.

Министърът на спорта назова това фиктивен скандал. „ Ето я декларацията на Александър Тодоров, тя е нотариално заверена. Колегите от ГЕРБ поясняват единствено първа страница от декларацията, само че пропущат втората страница, където той е заявил всички точки, на които все още на подаване не дава отговор. Лъжа е това, което говореха от ГЕРБ “, съобщи министър Радостин Василев.

„ Няма по какъв начин на първата страница един човек да заявява, че не е налице несъответственост, а на втората да заявява такава. Не знам кой и по какъв начин е добавил тази страница. Казусът е обикновен: в бързината си да заеме този пост даже не са изчакали и ден да попълни декларацията, откакто е декларирал желанието си да прекратят пълномощията му като депутат “, отвърна Дани Каназирева. Според спортния министър Александър Тодоров е спазил закона и разногласието е ненужен.

„ Познавам госпожа Каназирева от три Народното събрание. Бях ръководител на правна комисия, когато се срещнах. Тя е жертва на сбърканата просветителна система. Тези хора работят поръчково, хубаво е в сряда, като се видят в Народно събрание, да му се извинят “, добави Радостин Василев. „ Тези думи може да си ги разреши единствено човек с големи комплекси и подозрения
по отношение на личната си подготвеност. Жалкото е, че този противен език се трансформира в норма на държание на хората на Станислав Трифонов “, означи Дани Каназирева.

В ефира на малкия екран спортният министър съобщи още, че до момента тотализаторът е бил държан в будна кома. „ Спортният тотализатор е партийна касичка на не една партия и е употребен, с цел да запълва медиен комфорт, финансов комфорт по време и преди избори и бизнес комфорт на избрани предприемачи “, сподели той. Радостин Василев добави, че след встъпването в служба на новото управление предстоят още инспекции.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР