Спортният министър Радостин Василев говори относно случващото се със стадиона

...
Спортният министър Радостин Василев говори относно случващото се със стадиона
Коментари Харесай

Радостин Василев: Няма да се бъркам в избора на шеф на БФС

Спортният министър Радостин Василев приказва по отношение на протичащото се със стадиона на ЦСКА. Както е известно, на рождения ден на клуба на 5 май управлението на " алените " и ММС подписаха контракт за съдействие за реконструкцията на " Българска войска ". В околните дни ще бъдат оповестени и по-конкретни елементи по отношение на реализацията на плана. Василев внесе изясненост какво следва.

" Не знам да има спор сред почитатели и еколози. Няма проблем със стадиона на ЦСКА. Държавата е предоставила една правна опция, откакто е получила дължимото си от наемателя и той има действителна опция до края на годината да я осъществя. Футболният клуб е подложен под безусловно обективен развой, който би трябвало да протече с планиране, с бизнес проект, с гаранции за осъществяване... Надявам се надълбоко да се оправи ", сподели Василев при гостуването в Българска национална телевизия.

" Ние не нарушаваме екологичното равновесие в Борисовата градина, няма да излизаме отвън строителството на чашката. Това е в интерес и на страната, и на клуба. Трябва да говорите с почитателите, еколозите и управлението за повече детайлности. Нямам никакви пристрастия към нито един клуб и най-добре това го виждат ЦСКА ", продължи спортният министър.

" Планираме и се надяваме да имаме нов народен стадион, тъй като актуалният е амортизиран по всевъзможен метод. Той е морално стар, строителното му действие е застрашено. Един народен стадион коства стотици милиони левове, само че би трябвало да имаме подобен. Планира се детайлно и не е обект на страст, а е справедлива нужда. Сегашният в действителност ни слага на последно място, даже на Балканите, в това отношение ", добави Радостин Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР