Спортният министър откри Международния ден на младежта в Перник. Европейската година

...
Спортният министър откри Международния ден на младежта в Перник.
Европейската година
Коментари Харесай

Министър Лечева потвърди от празник в Перник, че е изискала документи от всички спортни дружества

Спортният министър откри Международния ден на младежта в Перник.

" Европейската година на младежта - 2022 година е една опция за фокус върху проблемите и провокациите на младежите ", сподели тя. По думите й 2022 година е предложила доста тествания -  КОВИД-пандемията, войната в Украйна, климатични промени.

" Това фактически са съществени трудности пред бъдещето на младежите ", акцентира Лечева.

Според нея локалните управления и държавните институции, които би трябвало да са най-близките сътрудници на младежите, дружно ще им дадат опция да развият своите изобретателни хрумвания и професионални умения, с цел да са готови за бъдещето на България.

Министърът на младежта и спорта напомни, че мотото на оповестената от Европейската комисия 2022-а за европейска година на младежта е " Устойчиво развиване - Европа 2050 ", а за България е " Нека да чуем младежите на България ".

Лечева поздрави кмета на Перник Станислав Владимиров за самодейността му да направи младежко пространство. По думите й Перник е една от дребното общини, които дават опция за развиване на младежите посредством тази европейска процедура за основаването на юношески пространства. " Това са точките, местата, където младежите се събират, основават обществени контакти, срещнат техните сътрудници в лицето на локалната власт, на експерти, учители, тези, които могат да ги преведат през сериозните тествания, предлагани им от днешния ден ", съобщи министърът.

Тя сподели още, че за нея е голямо наслаждение да показа днешния празник 12 август - Международен ден на младежта дружно с младежите, които имат предпочитание да развиват своите умения и квалификации в България.

В отговор на журналистически въпрос заяви, че е изискала документи от всички спортни сдружения - Национална спортна база, Български състезателен тотализатор и така нататък и в почивните дни ще се запознае по-подробно с тях. " Следващата седмица ще имам точна преценка за положението и възможноситите за тяхното бъдеще ", уточни министърът. Тя даде обещание доста деликатно да прегледа фактологията във връзка с появилите се кавги в медийното пространство.

" Най-притеснителното за проблемите във федерациите е опцията за безконтролен подготвителен спортен развой ", сподели Лечева. По думите й във федерацията по повдигане на тежести, и в тази по авто спорт има съществени проблеми по отношение на отнемането, признаването на лицензи, на опция за вписване на нови управления, което попречва подготвителния и спортен развой.

уточни също, че 20 години е работила безусловно за Българска социалистическа партия, поддържа контакти с кметовете, с общинските ръководители, а проблемите, които е имала с управлението, ги е изразявала на съвещания на Националния съвет. " Не обичам да съм въздържан член на партията, аз съм един от дейните членове ", добави министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР