Спортният министър на Франция Амели Удеа-Кастера заяви, че феновете на

...
Спортният министър на Франция Амели Удеа-Кастера заяви, че феновете на
Коментари Харесай

Спортният министър на Франция: Феновете на Ливърпул са виновни за хаоса преди финала

Спортният министър на Франция Амели Удеа-Кастера съобщи, че почитателите на Ливърпул, които не са имали билети, са отговорни за конфликтите преди началото на финалния мач в Шампионската лига.

Съботният край в Париж, който бе извоюван от Реал Мадрид с 1:0, бе занимателен с повече от половин час, защото огромна част от последователите на британския клуб не успяваха да влязат на "Стад де Франс ". Около стадиона се бяха събрали куп последователи на "червените ", както и френски ултраси, които създаваха спомагателни проблеми на полицията.

Според крайнодесния френски политик Ерик Земур тъкмо младежите от Сен Дени са били причина за хаоса.

"Това, което се случи преди всичко е, че имаше всеобщо събиране на английските последователи на клуба от Ливърпул, които бяха без билети или с подправени билети ", сподели френският състезателен министър Амели Удеа-Кастера.

"Когато има такива скупчвания пред входовете, е обикновено част от хората да опитат да влязат със мощ. Част от младежите от покрайнината пробваха да се смесят с тази навалица, което докара до спомагателни проблеми ", добави тя пред радио RTL.

След мача доста почитатели на Ливърпул се оплакаха, че не са съумели да влязат на стадиона, макар че са имали билети. Кадри от малките екрани, както и видеа на присъстващи, демонстрираха конфликтите пред входовете на стадиона, хора, които прескачат огражденията към него, а също по този начин и по какъв начин полицията употребява сълзотворен газ против дами и деца.

Във Франция дефинираха случилото се пред Националния стадион като "национален позор ", което повдигна доста въпроси към готовността на страната да одобри международното състезание по ръгби през 2023 година, както и Олимпийските игри през 2024 година.

От Ливърпул обявиха, че отношението към техните почитатели е изцяло недопустимо и желаеха от УЕФА цялостно следствие на случилото се.

Според Удеа-Кастера обаче виновността за случилото се е главно у Ливърпул, защото сходни проблеми с последователите на Реал не е имало. Тя съобщи, че испанския клуб е съумя да управлява почитателите си, до момента в който Ливърпул се е провалил в това начинание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР