Спортният директор на шампиона Лудогорец Георги Караманджуков говори пред журналистите,

...
Спортният директор на шампиона Лудогорец Георги Караманджуков говори пред журналистите,
Коментари Харесай

Спортният директор на Лудогорец: Изминалата година може би е най-успешната в историята на Лудогорец във финансов план

Спортният шеф на първенеца Лудогорец Георги Караманджуков приказва пред публицистите, три дни след началото на зимната подготовка. Той дефинира миналата 2023 година като една от най-успешните в историята на клуба, в случай че не и най-успешната. Особено във финансов проект, разградчани регистрират няколко доста мощни прехвърлянето, както и увеличени доходи от европейските шампионати.

На 6-и януари футболистите на старши треньора Георги Дерменджиев направиха медицински проучвания, а по-късно и започнаха тренировки.

" Януари 2023-а година стартира с доста контузени футболисти, което ни принуди да взимаме в последния миг футболисти. Спечелихме една доста сложна, само че сладка шампионска купа. След малко съмнение в нашето състезание и в Европа, имахме удоволствието в последните 50 дни на Лудогорец, който желаеме всички да виждаме, и който се харесва на хората, а и на нашите притежатели. Искам да благодаря на всички треньорски екипи, които са работили през годината, на момчетата, на медицинския щал, на всички от управлението и на притежателите по тази причина, че постоянно имаха вяра и в сложните моменти, които имахме. Те бяха зад нас. Това ни разреши да изпраним една от най-успешните години в историята на Лудогорец ", сподели Караманджуков.

По отношение на селекцията той изрази съществени подозрения, че медиите имат достъп до детайлна информация.

" Искам особено да благодаря на Георги Дерменджиев, че съумя да върне доверието и вярата в качествата на футболистите, тъй като те ги имат. Единодушно можем да кажем, че Лудогорец направи съвършен край на 2023-а година. За да избегнем някои въпроси ще ви кажа, че от стотиците имена, които се въртят по медиите за селекция, не знам дали има и един % успеваемост. Истината за входящи и изходящи прехвърляния е знаете по какъв начин, осведомяваме публично за постъпил интерес. Както до момента не сме крили да приказваме за протичащото се в клуба ", обясни спортният шеф на първенците.

" Лудогорец постоянно е имал най-хубавите футболисти през цялото време. От последните 5-6 изходящи прехвърляния, само нашите съумяват да се приспособяват на доста високо равнище. Не желая да загатвам, че и Каули, и Сантана са в топ 5 на халфовете в Бразилия. Виждате какво прави Тиаго, Кирил Десподов също – той няма потребност от показване. Но той постоянно е бил от най-хубавите футболисти. Но и без тях Лудогорец откри своето лице и се надявам, че дружно с треньорския щаб ще реализираме дилемите на Лудогорец ", съобщи Георги Караманджуков.



Той отдава неуверените резултати на отбора в някои моменти от есента с " отмалялост, натоварване и постепенно адаптиране на новите ".

" Може би тази година, която мина, е най-успешната в историята на Лудогорец във финансов проект. От продажбите на играчите и трите победи в последните три мача. С прехвърлянето на Тиаго видяхте, че Лудогорец продава доста скъпо. Но някой различен милион повече няма по какъв начин да повлияе върху нашите цели като тим. Имаме проект Б, селекционният отдел, въз основата на това, което следва. Постоянно се дават профили на футболисти на старши треньора, съгласно неговите условия. Ние сме длъжни да съблюдаваме и финансовия феърплей. Поради непрекъснато присъединяване в груповата фаза на Европа, ние сме под непрекъснат тримесечен мониторинг. Има интерес към наши футболисти от български тимове, само че не желая да приказвам авансово, тъй като знаем в каква страна живеем. Лудогорец не продава непременно. Трансфер на Доминик Янков? Няма формален интерес от Гьозтепе към него ", разгласи спортният шеф на Лудогорец.

На въпрос по какъв начин вижда борбата за купата през новата акция и дали през 2024-а година ще има още веднъж фотофиниш, както през предходната, Караманджуков счита, че само разградчани могат да си създадат шампионата мъчно.

" Лудогорец направи задоволително неточности против тимове, които са доста под нашето равнище. На ЦСКА предходната година им дадохме прелестна опция да станат първенци, само че очевидно има и нещо друго. Фотофиниш за купата? Важно е до каква степен ще продължим в Европа и в шампионата за Купата на България. Знаете предходната година по какъв начин се изписаха тонове мастило по какъв начин ние даваме на ЦСКА 1948 за купата, те за шампионата. Видяхте по какъв начин свърши всичко. Нека не оправдаваме нашите си неуспехи с другите, а да си търсим преди всичко виновността в себе си ", приключи Караманджуков.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР