Спортният директор на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна силно разкритикува ФИФА

...
Спортният директор на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна силно разкритикува ФИФА
Коментари Харесай

Шеф на Шахтьор: ФИФА ни съсипа и в нито един момент не ни защити

Спортният шеф на Шахтьор (Донецк) Дарио Сърна мощно разкритикува ФИФА в свое изявление. Причината е решението на международната централа да разреши на задграничните футболисти в Украйна да преминат гратис чартърен в тимове отвън страната поради войната, която Русия води на нейна територия. Преди това “миньорите ” разполагаха с редица качествени бразилски играчи, само че съвсем всички от тях напуснаха клуба, възползвайки се от това предписание.
 Шахтьор изиска десетки милиони отплата от ФИФА Шахтьор изиска десетки милиони отплата от ФИФА
“Чрез Александър Чеферин УЕФА напрви всичко допустимо, с цел да помогне на нас и на украинския футбол. От друга страна, ФИФА ни унищожи и в нито един миг не ни отбрани. Ако Реал Мадрид, Севиля, Барселона или Байерн (Мюнхен) бяха в нашата обстановка, сигурен съм, че щяха бързо да им оказват помощ. Ние също сме тим и сме дали доста на европейския футбол през последните 20 години. Иска ми се някой от ФИФА да пристигна в Украйна, да съжителства с нас и с други тимове и да почувства какво е да живееш със сирени и бомби. 

Имахме 14 чужденци, чиято обща пазарна стойност беше сред 150 и 200 млн. евро, а им разрешиха да си тръгнат чартърен, без да им бъдат замразени договорите. Соломон и Тeте имаха още година и половина от контрактите си, като отидоха надлежно във Фулъм и Лион. Когато се върнат, ще им остават единствено шест месеца преди да станат свободни сътрудници. Това е недопустимо. Всички ни споделяха, че ще ни оказват помощ и че не желаят нашите играчи за без пари. Но има отбори, които се възползваха от нашата обстановка. Нищо не е станало, животът е дълъг и е като бумеранг: хвърляш го и той се връща при теб ”, разяснява Сърна пред “Марка ”.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР