Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов говори пред медиите

...
Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов говори пред медиите
Коментари Харесай

Пиргов скочи на Любо Духай Супата

Спортният шеф на Локомотив Пловдив Илко Пиргов приказва пред медиите след загубата на „ смърфовете “ с 0:2 на „ Лаута “ от Крумовград.

Той атакува треньора на тима Любослав Пенев, обвинявайки го в непрофесионално отношение.

Бившият вратар разгласи, че няма никакъв късмет да остане на работа при пловдивчани, в случай че Пенев продължи да бъде треньор.

„ Искам всички почитатели на Локомотив да знаят каква е обстановката в клуба. Селекцията беше много сложен развой с господин Пенев. Той сподели индиферентност. Беше му показан лист с български футболисти, които се очакваше да изоставен тимовете си. Изгледал съм 280 играчи. Не постоянно футболист, който харесаме може да пристигна в клуба. Той не предложи никакви футболисти като се изключи играчи от Хебър. Самият профил на Хебър и нашият са разнообразни и аз отхвърлих те да дойдат “, съобщи Пиргов за селекцията.

„ Господин Пенев има уговорка за процент от всички изходящи прехвърляния в тима. Действията от страна на Пенев предизвикаха прехвърлянето на Мичи Нтело. Отношението на господин Пенев ни принуди да продадем Мичи. По същата скица той искаше да продадем и Камдем, само че аз отхвърлих подобен трансфер. Имаме двама испански треньори, които са на заплата към клуба. Те идваха за по 2-3 дни на лагера в Боровец и преди 2 седмици на стадиона. Не получихме резултатите от тези проби на испанците, които получават заплата за това “, съобщи спортният шеф на Локо.

„ Ще се спра и на още нещо за 8-часовия работен ден. Всичко това беше подбудено от неговото отношение. Имаше моменти, в които той пристигаше 30 минути преди тренировката. Имаме случай на мача против Берое в Стара Загора, в който тимът дойде час и половина преди мача, а господин Пенев пристигна на стадиона 30 минути преди началото на дуела. По никакъв метод не мога да кажа, че това е професионално държание. Личният образец в живота и футбола е от първостепенно значение. Най-нормално е когато Пенев не е склонен с изискванията в клуба изобщо да не подписва контракт. При тези условия имаме три купи и едно второ място. Всичките треньори преди него не са имали проблеми с изискванията. За мен това не мога и да го оприлича “, добави Пиргов.

„ Проблемът с нерегистрираните ни футболисти. Процесът за играчи отвън Европейски Съюз е доста муден и муден. Той беше осведомен със периодите. Те варират към месец. Ние сме подвластни директно от институциите в България. Клубът не дефинира какви са периодите за издаване на работна виза. Господин Пенев не е построил нищо в Локомотив досега. Аз съм над 20 години професионален футболист и за първи път във футболната ми кариера виждам подготвителен развой с една подготовка дневно. Ние нямаме една двуразова подготовка досега. Той не знае нито едно име от школата на клуба, тъй като той е безразличен освен от школата, само че и от целия клуб “, сподели спортният шеф в оставка.

„ Треньорът на вратарите на господин Пенев е без никакъв лиценз и имахме огромни проблеми с това. Така трябваше да назначим на работа още един треньор на вратарите, който има нужния лиценз и плащаме заплатите на двама треньори на вратарите. Представянето не дава отговор на задачите на Локомотив. Оставката е честен акт и аз съм израстнал с тези правила. След като цялото управление подаде оставка нямаше по какъв начин и аз да не го направя. Ако господин Пенев остане треньор, няма никакъв късмет аз да остана в клуба. Чакам прибирането на господин Крушарски, с цел да се опитам да го убедя да изплати последната заплата на клуба. Имаме една дължима заплата към играчите, която трябваше да получат на 20 септември. Надявам се господин Крушарски да изплати заплатата и да даде още време “, приключи Пиргов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР