Спортният арбитражен съд (КАС) все още не е взел решение

...
Спортният арбитражен съд (КАС) все още не е взел решение
Коментари Харесай

Все още не се знае кога ще бъдат изслушванията по делото срещу фигуристката Камила Валиева

Спортният трибунал (КАС) към момента не е взел решение за датата, на която ще бъдат чуванията по жалбите против решението на Дисциплинарната комисия към Руската антидопингова комисия (РУСАДА) по делото на фигуристката Камила Валиева, оповестиха за ТАСС от пресслужбата на КАС. Рускинята е упрекната в нарушение на антидопинговите правила.

" Все още не сме решили ", сподели представител на съда на въпрос дали е известна датата на съвещанието по жалбите против решението по делото против съветската фигуристка.

КАС записва жалбите на РУСАДА, Международния кънки съюз (ИСУ) и Световната антидопингова организация (УАДА) против решението на Дисциплинарната комисия по делото Валиева от 24 февруари.

Интересното е обаче, че Руската антидопингова организация направи поврат в тази ситуация с Камила Валиева и изиска от Спортния трибунал да глоби рускинята и да анулира решение на личния си Дисциплинарен комитет. Това стана факт, откакто КАС осведоми, че РУСАДА е подала тъжба против решението на своя комитет, който оправда фигуристката.

На 13 януари РУСАДА оправда Валиева. Установено е, че тя е направила нарушаване на антидопинговите правила, само че това не е по нейна виновност или немарливост. Срещу рускинята не бяха подхванати наказания, като се изключи отменяне на резултатите й от съветското състезание, на което тя завоюва златен орден в края на декември 2021 година.

16-годишната рускиня даде позитивен тест за неразрешеното вещество " триметазидин ". То беше намерено в тестът й от 25 декември 2021 година, само че резултатът от теста беше разгласен едвам през февруари по време на игрите в Пекин. По това време тя към този момент беше спечелила злато в отборния шампионат.

Валиева беше позволена до присъединяване в самостоятелния шампионат в Пекин 2022, в който зае четвърто място. Фигуристката е европейска шампионка от 2022-а и държи международни върхове за най-високи оценки в късата, във волната стратегия и в общия общ брой.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР