Спортните журналисти Мария Мицова и Янаки Димитров бяха гости в

...
Спортните журналисти Мария Мицова и Янаки Димитров бяха гости в
Коментари Харесай

„В темпото на Кари“, 11.02.2023: Мария Мицова и Янаки Димитров за рекорда на Леброн, Супербоул и Купа Дейвис

Спортните публицисти Мария Мицова и Янаки Димитров бяха посетители в студиото на " В темпото на Кари ". Те разискаха настоящите събития, с акцент върху върха на Леброн Джеймс, който се трансформира в най-резултатният баскетболист в историята на НБА, идния Супербоул в НФЛ и отличното показване на България за Купа " Дейвис ". 

" Постижението на Леброн е чудовищно. През есента, когато започваше сезонът, всеки имаше някъде в съзнанието си мисъл, че това ще се случи. Въпросът беше по кое време. Когато видяхме какво направи Лео Меси на Световното състезание, всички говореха, че той е най-великият състезател на всички времена. Сега към този момент дали това не е Леброн? И споделям това от позицията на човек, който не е почитател на Джеймс. Уважавам го безпределно, несъмнено, и за мен той ще бъде най-завършеният спортист на всички времена ", разяснява Мицова.

" Ако се обърнем към НФЛ и поговорим за Том Брейди, приказваме за човек, който на 45 постави завършек на кариерата си. И то в лига, където междинната дълготрайност на кариерата на спортистите е 3-4 години. А половината, в случай че не и повече от неговия живот, е минал там. Дълголетието му се дължи на отдадеността. Има доста общо сред него и Леброн. Но има и разлики. Леброн влиза непосредствено в НБА, без да върви в лицей. При Брейди е противоположното. В учебно заведение е толкоз слаб, че не играе изобщо, а тимът му не печели нито един мач цяла година. Постепенно си проправя път към колежа, след това е определен под номер 199 в драфта, в шестия кръг. Оценките на скаутите са унищожителни. Но това го стимулира да се потвърди, да покаже какво може ", проучва Димитров. Той добави, че финалът в Супербоул сред Канзас и Филаделфия ще е доста оспорван и е мъчно да се даде прогноза кой би съумял да надделее.  

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР