Спортистите, заловени с допинг, ще се наказват с глоба до

...
Спортистите, заловени с допинг, ще се наказват с глоба до
Коментари Харесай

Глоба до 2000 лв. грози спортистите, заловени с допинг

Спортистите, хванати с допинг, ще се санкционират с санкция до 2000 лева, плануват признатите на второ четене текстове от Закона за физическото образование и спорта.

Спортистите, които ползват, употребяват или използват вещества и способи, които са посочени в настоящия Списък на неразрешените вещества и способи на Световната антидопингова организация, се санкционират с санкция в размер от 1000 до 2000 лева, а при наново нарушаване санкцията е 3000 лева

Лицензираните спортни федерации също се санкционират със глоба, когато на антидопинговите правила е осъществено нарушаване от състезател или длъжностно лице от националния тим по време на лагер или на съревнование, проведено от интернационалната спортна организация.

Глобата при първо нарушаване е 1000 лева, при второ – 2000 лева, при трето – 3000 лева, и по 4000 лева за всяко последващо нарушаване. А в случай че антидопинговият надзор не се извърши, санкциите за длъжностните лица от Антидопинговия център са в размер сред 500 и 1000 лева С новия законопроект се планува и санкция от 5000 до 10 000 лева за лица, които правят активност, за която се изисква състезателен лиценз, без да имат подобен. При наново нарушаване глобата е в размер на 15 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР