Спортист №1 на България за миналата година - Цветана Пиронкова,

...
Спортист №1 на България за миналата година - Цветана Пиронкова,
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова изненадващо отпадна от Australian Open още в първия кръг

Спортист №1 на България за предходната година - Цветана Пиронкова , претърпя проваляне в два сета от международната №68 Су-Уей Шие на старта на Australian Open. Българката стартира доста добре мача и поведе след ранен пробив, само че по-късно отстъпи самодейността на своята съперничка и за трети следващ път отпадна в първи кръг на Откритото състезание на Австралия.

Пиронкова завоюва жребия и избра да сервира. Пловдивчанката стартира мача по допустимо най-хубавия метод, спечелвайки първия гейм на нула, като също така записа и първия ас в мача.

Първата ни ракета записа първия пробив в мача откакто във втория гейм реализира поврат от 15-30. Атаките на Пиронкова от дъното на корта затрудниха много нейната съперничка и тя не съумя да откри противопоставяне на тактиката на българката.

В третия гейм Шие заигра доста по-добре и стигна до три следващи точки за пробив. Пиронкова избави първите две, само че при третия си опит двукратната осминафиналистка на Australian Open съумя да понижи изоставането си за 2-1.

Подобно на втория гейм Шие още веднъж позволи двойна неточност при 30-15. Този път обаче Пиронкова не съумя да се възползва от това и позволи две следващи непредизвикани неточности, като по този метод разреши на съперничката си да изравни резултата в сета.

Световната №68 съумя да реализира цялостен поврат откакто за повторно проби сервиса на първата ни ракета. При резултат 30-15 Пиронкова изравни с чудесна офанзива от бекхенд, само че по-късно Шие пласира два доста прецизни уинъра покрай главната линия и поведе с 3-2 в сета.

В шестия гейм първата ни ракета реализира поврат от 15-30 и стигна до точка за пробив, която обаче бе избавена от Шие. Впоследствие азиатката показва чудесна игра в отбрана и това ѝ оказа помощ да усили преднината си в сета.

Пиронкова реагира по превъзходен метод и прекъсна мощната серия на съперничката си, спечелвайки седмия гейм на нула. Българката още веднъж атакуваше по метода, по който го направи при започване на мача, като Шие още веднъж не откри отговор на този вид игра.

Първата ни ракета продължи да играе по-добре и в осмия гейм стигна до две следващи точки за пробив. Тя бяха избавени от Шие, а малко по-късно пловдиванката пропунса още един брейкпойнт. Пиронкова обаче продължи да слага под напън своята съперничка и стигна до четвърта опция за пробив, която съумя да осъществя и да направи резултата 4-4.

Сервисът на Пиронкова продължи да носи доста проблеми за Шие и българката стигна до поврат в резултата откакто завоюва деветия гейм на нула.

Изправена пред опцията да загуби сета Шие заигра доста нападателно и рискуваше повече при офанзивите си. Тази тактичност се оказа сполучлива и тя също съумя да запише гейм на нула, изравнявайки резултата в сета при 5-5.

В идващия гейм Пиронкова поведе с 30-15, само че не съумя да задържи преднината си и Шие рализира доста значим пробив, който я приближи единствено на гейм от спечелването на сета.

Тенисистката от Тайпе продължи да играе доста нападателно и това аргументи големи проблеми на Пиронкова. Българката не бе безапелационна на ретур и позволи две непредизвикани неточности, като това докара до успех за нейната съперничка в първия сет след 44 минути игра.

Вторият сет не стартира по никакъв начин добре за Пиронкова и нейната съперничка съумя да пробие сервиса ѝ още в първия гейм. Българката избави първия от двата брейкпойнта, пред които бе изправена, само че Шие осъществя втория и взе преднина в сета.

Пиронкова стартира добре втория гейм и поведе с 30-15, само че Шие съумя да си върне самодейността. Тенисистката от Тайпе още веднъж се показа отлично в отбранителен проект и завърши гейма с отлично воле на мрежата, като по този метод поведе с 2-0 в сета.

Световната №68 продължи да играе по-добре и в третия гейм стигна до три следващи точки за пробив. Пиронкова избави първите две, само че при третия си опит Шие реализира задачата си и усили преднината си на 3-0.

Пиронкова поведе с 30-0 в осмия гейм, само че не съумя да задържи преднината си и разреши на Шие да реализира поврат, след който тя завоюва четвърти следващ гейм.

Първата ни ракета съумя да прекъсне серията на съперничката си, откакто реализира поврат от 15-30 и завоюва петия гейм, намалявайки резултата в сета на 4-1.

Радостта на българката обаче не търпя дълго защото Шие още веднъж взе самодейността и направи резултата 5-1, доближавайки се на гейм от успеха.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР