Спортист №1 на България за 2016 година Мирела Демирева се

...
Спортист №1 на България за 2016 година Мирела Демирева се
Коментари Харесай

Браво! Мирела Демирева на финал в Лондон

Спортист №1 на България за 2016 година Мирела Демирева се класира за финала във високия скок на международното състезание по лека атлетика в Лондон.

Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016 скочи 1.92 метра от втория си опит в група " Б ", записвайки най-хубав персонален резултат за сезона. Демирева не съумя да покрие квалификационната норма от 1.94, само че и нито една от състезателките не съумя да го направи. Българката преодоля от първите си опити 1.80, 1.85 и 1.89 метра.

Общо 12 атлетки скочиха 1,92 метра и всички те се класираха за финала в тази дисциплинираност, а Демирева остана шеста в квалификацията. Сред финалистките са олимпийската шампионка от Рио Рут Бейтия, международната от Пекин 2015 Мария Ласицкене, която взе участие под безпристрастен байрак, както и европейската до 23 година от 2017-а Юлия Левченко (Украйна).

От група " А " напред продължиха европейската златна медалистка от тази зима Айрине Палшите (Литва) и представителката на домакините Катарина Джонсън-Томпсън (Великобритания).

Финалът в скока на височина е в събота вечер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР