Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков

...
Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков
Коментари Харесай

Везенков: Няма значение дали сме завършили първи или втори, защото плейофите са битка от друго ниво

Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков съобщи, че самостоятелните награди носят мотивация, само че най-важни са успехите на тима. Баскетболната Евролига посвети особено видео на Везенков, който прави най-хубавия сезон в спортната си кариера и със своя Олимпиакос се готви за плейофите в конкуренцията.

" Индивидуалните награди са хубави, тъй като ти дават спомагателна мотивация и компенсация за това, което правиш, само че най-важното е тимът да се класира за Финалната четворка и да опитаме да стигнем до купата ", разяснява българският национал.

" Мисля, че много части се събраха дружно. Първо, увереността и доверието, което получавам от съотборниците и треньорския екип. Второ, тимът печели, тъй като да си в сполучлив тим е постоянно значимо. Баскетболът е екипен спорт и успехите са най-важни. В Евролигата има доста положителни баскетболисти, доста суперзвезди. Да играя всяка седмица против такива баскетболисти е мотивация за мен ", сподели още Александър Везенков.

По мотив старши треньора на Олимпиакос Йоргос Барцокас, определян като основна фигура за триумфа на Везенков, баскетболистът съобщи: " Работих с Йоргос Барцокас в Барселона, а в този момент и тук в Олимпиакос в най-хубавите ми години. Той е треньор, който дава независимост на играчите си, оставя те да играеш с инстинкта си, което дава доста благоприятни условия да бъдем на положително равнище всяка вечер. Мисля, че показахме неизменност през цялата година и прекрасен баскетбол. Трябва да останем по този начин до края, тъй като това е най-важният миг – плейофите, а след това и Финалната четворка. Няма значение дали сме приключили първи или втори, тъй като плейофите са борба от друго равнище и би трябвало да сме подготвени. "

Тази вечер за Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос следва старт на четвъртфиналните плейофи и в гръцкото състезание, където отборът ще има за противник Арис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР