Спортинг Лисабон трепери чак до продълженията, преди да успее да

...
Спортинг Лисабон трепери чак до продълженията, преди да успее да
Коментари Харесай

/Б/рутален край за храбри чехи срещу Спортинг

Спортинг Лисабон трепери чак до продълженията, преди да успее да в профил храбрите чехи от Виктория от Пилзен в ЛЕ.Португалците изгубиха реванша с 1:2 на чешка земя, само че съдбовният, в тази ситуация и /б/рутален край за чехите, сложи аржентинецът Родриго Баталия чак в 105-ата минута със своя съдбоносен гол. Преди това Виктория съумя да вкара мача в спомагателното време след 2:0 в постоянното и 0:2 в първата среща. В последна сметка обаче Спортинг е четвъртфиналист в Лига Европа.

Мачът стартира многообещаващо за чехите центриране отляво на Ян Коваржик откри главата на Марек Бакош и той откри резултата за Виктория – 1:0 в 6-ата минута.

Последва мъртвило на терена, нарушено единствено от хубавия изстрел на Брайън Руис, отправил топката на сантиметри от гредата на чешката врата.

Втората част стартира с две огромни рискове пред вратата на домакините. В 49-ата минута на първо време вратарят Хрушка отрази удара на Бруно Фернандеш. В идната офанзива пък Маркос Акуня уцели гредата на вратата на Виктория.

Милан Хавел в 63-ата минута обаче предизвести португалците, че може да се случи нещо неприятно за тях. Ок.ще в идната минута този футболист откри отлично пред вратата Марек Бакош и той повиши на 2:0, изравнявайки общия резултат.

Решителният момент в постоянното време пристигна в 90-ата минута, когаато Радим Резник извърши нарушаване в наказателното поле на Виктория и съдията назначи углавен удар. Вратарят на пилзенци Хрушка обаче героичен избави удара от бялата точка на Бас Дост, след това Бруно Фернандеш не съумя и при добавката и по този начин мачът влезе в продължения.

Вратарят на Виктория Хрушка продължи с превъзходните изяви и в продълженията, като в 98-ата минута, като отрази в корнер удар под гредата на Брайън Руис.

В края на първото продължение обаче даже и Хрушка капитулира, откакто при осъществяване на корнер Родриго Баталия насочи топката с глава в домакинската врата – 2:1.

В 107-ата минута вратарят на Спортинг Руи Патрисио отрази удар с глава на Лукаш Хейда.

Но това бе всичко в мача и с общ резултат 3:2 Спортинг отстрани Виктория и се класира за четвъртфиналите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР