Спортинг Брага надделя трудно с резултат 2:1 като домакин на

...
Спортинг Брага надделя трудно с резултат 2:1 като домакин на
Коментари Харесай

Панатинайкос запази интригата срещу Брага след късен гол в Португалия

Спортинг Брага надви мъчно с резултат 2:1 като хазаин на гръцкия Панатинайкос в първи дуел от плейофите на Шампионската лига. И трите попадения паднаха през втората част, като Абел Руис откри в 51-ата за португалците, а Алваро Джало удвои в 73-ата минута. Даниел Мансини обаче означи по този начин значимото попадение за гърците в петата минута от добавеното време, с което резервира интригата за реванша.

Първото полувреме бе по-добро за гостите, които още във втората минута имаха късмет да поведат след изстрел с глава на Хордур Магнусон, който обаче мина на сантиметри до гредата. Пет минути по-късно Даниел Мансини нацели гредата, въпреки в обстановката да бе отсъдена и засада. С пропуск се отличи и Себастиан Паласиос, чийто изстрел бе избавен от вратаря на противника.

Междувременно пък Брага получи дузпа в 17-ата минута, само че след намесата на ВАР съдията преразгледа обстановката и реши, че има фаул в офанзива и анулира решението си.

Шест минути след почивката Брага откри резултата, откакто Абел Руис откри Брума на левия фланг, който напредна и по-късно комбинира с Рикардо Орта в наказателното поле. Той пък отигра с едно допиране за Руси, който нанесе отличен удар по тревата с десния крайник от границата на пеналтерията и откри долния десен ъгъл на Алберто Бриньоли за 1:0.

Домакините удвоиха задатъка си в 73-ата минута, откакто хванаха отбраната на Панатинайкос неподготвена. След бързо осъществяване на тъч отляво по офанзивата на голмайстора Руис топката стигна до Орта, откакто Тин Едвай не съумя да почисти, след което португалецът даде кълбото на непокрития Аларо Джало, който с топовен удар от границата на наказателното поле препарира Бриньоли за втори път- 2:0.

Южните ни съседи съумяха да запазят интригата в срещата в петата минута от добавеното време, когато играчите в „ зелено “ разиграха добре в половината на домакините, а Фотис Йоанидис даде чудесно извеждащо подаване зад отбраната на португалците за Даниел Мансини отдясно в наказателното поле, който с невисок удар в близкия ъгъл преодоля Матуес за крайното 2:1.

Реваншът е другата седмица във вторник от 22:00 часа в Атина.

Em vantagem
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР