Спортен празник се проведе днес на стадион Георги Бенковски“, като

...
Спортен празник се проведе днес на стадион Георги Бенковски“, като
Коментари Харесай

Видин за втора поредна година отбеляза Европейската седмица на спорта

Спортен празник се организира през днешния ден на стадион „ Георги Бенковски “, като част от проведения от Министерство на младежта и спорта BeActive Tour. Програмата, готова от Община Видин, включваше демонстрации по футбол, волейбол, баскетбол, джудо, кану-каяк и лека атлетика, както и съревнование в осем стадия, обхващащи всички показани спортове. Събитието, в което се включиха към 150 деца и младежи от осем видински спортни клуба, бе проведено в границите на Европейската седмица на спорта (23 – 30 септември). В България тя се отбелязва за седма година, като тазгодишното издание мина под мотото „ Време е да бъдеш деен още веднъж, нищо не може да те спре “.

Стартът на спортния празник бе подложен с осъществявания на Градския духов оркестър. На събитието участваха доктор Цветан Ценков, кмет на Община Видин, Александър Георгиев, шеф на кабинета на министъра на младежта и спорта, Светослав Скорчев, заместник-кмет по устройство на територията и развиване на инфраструктурата и Силвестър Лолов, консултант по интернационалното съдействие в Министерството.

Без спорт няма здраве, а без здраве няма бъдеще, акцентира в приветствието си към младите спортисти кметът на Общината. Д-р Ценков уточни, че държавната и локалната власт би трябвало да обединят старания, с цел да основат по-добри условия за развиването на всеобщия спорт, тъй че децата да имат опция да спортуват, а клубовете да могат да работят умерено. Кметът изрази вяра, че спортът във Видин ще продължи да се развива сполучливо и пожела на децата и младежите да се трансфорат в елитни спортисти и да популяризират нашия град. „ Министерството пое ангажимент да ни спомага оптимално за реновирането на стадиона във Видин, с цел да се трансформира той в една съвременна спортна база “, сподели доктор Ценков. Той уточни, че задачата на общинското управление е поетапно да бъде актуализирана цялата спортна инфраструктура.



Идеята на Европейската седмица на спорта #BeActive е да сложи фокус върху децата и младежите, тъй че те да порастват в здравословна среда, изясни Александър Георгиев. „ Видин е изключително харизматично място – няма по какъв начин да се отнасяме по различен метод към един град, който е бил столица на България през Второто българско царство. Използвам опцията да благодаря на доктор Ценков за напъните, които поставя за развиването на Видин и че дружно с екипа си трансформират общината в още по-хубаво място за живеене – място, където да се усещаме постоянно добре пристигнали “, означи Георгиев, след което връчи признателен плакет на кмета на Видин.

След края на формалната част всеки от клубовете имаше опция да показа своя спорт. В рамките на спортното съревнование за най-кратко време осемте стадия на трасето мина тимът на Баскетболен клуб „ Видабаскет “. Втори приключиха състезателите от Спортен клуб „ Бъдин – 2016 – джудо “, а трети в класирането се подредиха възпитаниците на Клуба по водни и гребни спортове „ Бонония “. Отборите, заели призовите места, получиха награди, обезпечени от Министерството на младежта и спорта и Община Видин. Подаръци имаше и за останалите спортни клубове, които се включиха в празника – ФК „ Пегас-спорт “, „ ДФК – Видин “, ОФК „ Бдин-1923 “, Семеен кодекс „ Радуканови “ и Волейболен клуб „ Бдин-Вида “.

Инициативата за осъществяване на Европейската седмица на спорта е на Европейската комисия, по Програма „ Еразъм + “ и цели да предизвиква физическата интензивност и здравословния метод на живот. За пръв път част от събитията в България е BeActite Tour, като с празника във Видин публично завърши програмата за отбелязване на Европейската седмица на спорта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР