Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на

...
Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на
Коментари Харесай

Румен Радев: Спортът може да спомогне за изкореняването на агресията

Спортът ще ни върне и самочувствието, ще даде здраве на младите и на нацията, ще спести големи разноски за опазване на здравето. Спортът може да спомогне за изкореняването на експанзията в учебно заведение, в дома, по улиците, сподели президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който беше посетител на тържественото заседание, с което Националната спортна академия "Васил Левски " означи 75-ата си годишнина.

Дълбоката социална рецесия през последните десетилетия не подмина и спорта. Държавата се отдръпна от финансирането му, отдръпна се от доста значими помощни, регулаторни, контролни и сплотяващи функционалности, сподели президентът пред присъстващите. Напоследък се задоволяваме и с един орден от олимпиада, за спортна просвета измежду българската юноша мъчно можем да приказваме, добави той.

Президентът Радев акцентира, че спортът надалеч не е единствено физическо развиване, а развива също бързината и гъвкавостта на мисълта, построява характера, възпитава в отборен дух, спортментство, сплотява нацията, сближава хората и народите, носи мир.

Радев добави също, че в развитите страни спортът към този момент е част от икономическото развиване на страната. Още преди 75 години държавното управление на България осъзнава ролята на спорта за публичното развиване и поставя основите на Държавното висше учебно заведение за телесно образование.

През всички тези години НСА отстоява своята задача да утвърждава полезностите на спорта, олимпийските идеали, и да развива спортната просвета, сподели президентът. Обръщайки се към преподавателите и университетския състав на НСА, президентът благодари за всичко, което са правили и не престават да вършат за българския спорт.

Румен Радев награди НСА с Почетния знак на президента на България, а получи като подарък пластика на признака на спортната академия - нейната арка. Кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила също поздрави присъстващите със 75-ата годишнина от основаването на, както го дефинира, едно от най-силните и най-качествените висши учебни заведения в София.

Изтъквайки качествата на НСА, Фандъкова благодари за развиването на спорта и образованието в столичния град. Все повече стават децата ни в спортните зали, на басейните, уточни кметът. Тя благодари също за дългогодишното чудесно съдействие на спортната академия със Столичната община.

Фандъкова посочи идното домакинство на София като европейска столица на спорта през 2018 година. Кметът на София открои още напъните на общината за възобновяване и създаване на спортната инфраструктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР