Спортът гради устойчиви общества, възпитава в толерантност и солидарност. Това

...
Спортът гради устойчиви общества, възпитава в толерантност и солидарност. Това
Коментари Харесай

Президентът удостои с почетни грамоти български атлети, спечелили медали на Спешъл Олимпикс в Берлин

Спортът гради устойчиви общества, възпитава в приемливост и взаимност. Това сподели президентът Румен Радев по време на гала на " Дондуков 2 ", на която връчи почетни грамоти на български спортисти, постигнали призови класирания на миналите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс, които се организираха в интервала 17-25 юни в немската столица Берлин, оповестяват от Президентството .

По време на форума спортистите ни завоюваха 5 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала в конкуренцията на повече от 7 000 участници от 190 национални делегации.

Президентът Радев дефинира високите резултати на нашите спортисти като блестящо доказателство за несломимия български дух и открои ролята на спорта и младежите върху издигането на интернационалния престиж на Родината.

" Младите ни хора и спортисти са измежду най-хубавите посланици на България пред света. Благодаря, че ни давате религия, че у нас се гради общество на полезности и признание, което приобщава “, сподели президентът и добави, че основаването на нужните условия за развиване на подрастващите са от извънредно значение за позитивните вероятности пред цялото българско общество.

С думи на признателност президентът Радев се обърна към всички спортисти, родители, треньори и ръководители, чиито неотклонен труд е съумял да канализира толкоз високи резултати на игрите в Берлин. Държавният глава открои смисъла на Спешъл Олимпикс като едно от най-големите придвижвания в света, което основава благоприятни условия на своите спортисти да се допрян до притегателната мощ на спорта и да се трансфорат в по-добри персони посредством него. Президентът се обърна към спортистите с думите на Нелсън Мандела " спортът приказва на младежите на език, който те схващат и основава вяра там, където в миналото е имало единствено обезсърчение “ и им пожела нови триумфи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР