Спортът е здраве и в последните години това твърдение добива

...
Спортът е здраве и в последните години това твърдение добива
Коментари Харесай

Ако спортувате по 30 минути всеки ден, тялото ви ще...

Спортът е здраве и в последните години това изказване добива от ден на ден известност. Много хора се оправдават с неналичието на време, само че даже 30 минути дневно физически занимания ще ви донесат големи изгоди. Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че впрегнете воля и изградите този потребен табиет в всекидневието си:

Половин часовата ежедневна подготовка може да понижи риска от сърдечносъдови болести, метаболитен синдром, диабет, защото физическата интензивност спомага за възстановяване на кръвообращението и контрола на кръвното налягане и кръвната захар.

Подобрява се самочувствието.

Един добър метод да поддържате добра форма или да свалите непотребни килограми е като се упражнявате по 30 минути дневно.

Сънят става по-пълноценен.

Забавят се процесите на стареене в тялото.

Редовната спортна интензивност спомага за увеличение количеството норепинефрин в организма. Това е хормон, който може да смекчи реакцията на мозъка ни към стрес и стресови обстановки. Ако сте имали стресов ден, една бърза подготовка, крос или даже вървене, могат да понижат доста напрежението.

Повишава се имунитетът.

Усещанията за положително въодушевление и благополучие се покачват.

Повишават се енергийните равнища. Редовната спортна интензивност спомага за по-доброто снабдяване на О2 и хранителни субстанции до мускулните тъкани, като в същото време оказва помощ на сърдечносъдовата система да работи по-ефективно, а по този начин не даваме и късмет на умората. Паметта и концентрацията се усъвършенстват.

Тялото складира по-малко непотребни мазнини.

Още една причина да включите в всекидневието си 30-минутна спортна интензивност е това, че спортът спомага за синтеза на кафези в хипокампуса (част от мозъка), виновни за паметта и ученето.

Нивата на хемоглобин и желязо в кръвта се усъвършенстват.

Добър метод да увеличите продуктивността по време на работния ден. Ако работата ви разрешава дълга обедна отмора, 30-минутна разходка може да ви помогне да завършите работния ден с добра работливост.

Подобрява се положението на костите и мускулите.

Мотивирате се да се храните по-здравословно.

Храносмилането се усъвършенства.

Още изгоди за здравето от 30-минутните извършения дневно включват понижаване на възпалението в тялото, синтез на инсулин, както и надзор на хормоните, които са свързани с голям брой форми на рак, написа az-jenata.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР