Спортът е нещо много повече от професия или пък странично

...
Спортът е нещо много повече от професия или пък странично
Коментари Харесай

Обратен гард: Атанас Божилов

Спортът е нещо доста повече от специалност или пък странично занятие - той е пристрастеност, която те превзема от ранна детска възраст и безусловно не те оставя на мира през целия ти живот.

Потвърждава го и Атанас Божилов - един от най-хубавите ни кикбоксьори. Печелил е голям брой оценки и шампионати, като международното състезание по кикбокс на WAKO през 2017 година Ще го забележим и тази събота на кръга на SENSHI 15 в дуел против испанеца Фернандо Мартин.

Наката, както го познават всички в залата, се възпламенява по спорта от доста дребен. Първият си допир до проведените тренировки прави на футболното игрище. Бързо обаче схваща, че футболът не е неговата огромна пристрастеност.
 Снимка 606622

На седемгодишна възраст Атанас прави внезапен завой и стартира с тренировки по карате. След това се увлича по бокса, което някак естествено го води и до кикбокса. Именно той се оказва и огромната му обич.

" Всеки спорт е прекрасен, дава ти физическа устойчивост, дисциплинираност и мотивация ", твърдо уверен е той. Нито едно от изброените три не му липсва, а доказателството се крие в това по какъв начин протича един негов ден.

Атанас тренира по график, като в залата можем да го забележим, както заран, по този начин и следобяд. Смята, че няма по какъв начин човек да реализира положителни резултати, в случай че не е " предан на подготвителния развой ".

Фокусът на Атанас обаче не е хвърлен единствено върху спорта. " Отдаден съм на фамилията си и двете ми деца. Искам те да се гордеят с мен и давам всичко от себе си, когато се кача на кръга. "
 Снимка 606621

Затова и не се учудваме, че синът му е тръгнал по неговите стъпки и тренира карате. Макар щерка му да е към момента дребна, с цел да спортува съществено, Атанас избира, когато пристигна време да я запише на някой от по-женските спортове, като акробатика или балет.

Що се отнася до бъдещите му проекти, твърдо уверен е, че спортът " ще остане вечно " с него, тъй като обича това, което прави. Дори когато се раздели с професионалния кръг, Атанас няма желание да завършва с тренировките и дейната физическа активност.

" Това ме кара да се усещам жив, мощен и стимулиран. " И въпреки всекидневието му да е подчинено на бойните спортове, се случва сред тренировките да му остава време и за отмора. А в свободното си време Атанас Божилов обича да гледа футболни мачове с другари, да играе с децата или да върви на плаж - все естествени човешки потребности.
 Снимка 606623

Кое е най-силното ви оръжие на кръга?

Определено е концентрацията. Когато наближи моментът да изляза, се стремя да не мисля, да не виждам, да не слушам нищо друго с изключение на съперника и треньора си.

Кой е противникът, против който мечтаете да се изправите на кръга?

ДжорджиоПетросян - доста класен играч, имаме подобен жанр на игра, а и двамата сме с противоположен гард. За мен е най-хубавият кикбоксьор в международен мащаб.

Как се подготвяте за надпревари като SENSHI?

Всеки съперник изисква особено внимание, изследване, опознаване. На база наблюденията, с треньора ми създаваме моята тактика. Бойците на SENSHI са извънредно класни състезатели, равнището на борби става все по-добро, всеки идващ формат е доказателство за това. А подготовката все по-задълбочена и съсредоточена към рационализиране на уменията ми.

SENSHI 15 ще се организира тази събота, 18 февруари, от 18:30 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна

Галавечерта може да бъде излъчвана и директно по Bulgaria ON AIR
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР