Спорове и взаимни нападки в парламента и при дебата за

...
Спорове и взаимни нападки в парламента и при дебата за
Коментари Харесай

Спорове в парламента и за парите на Столичния градски транспорт

Спорове и взаимни нападки в Народното събрание и при дебата за парите на общините и по особено за столичния превоз. Опозицията упрекна ръководещите, че са заложили единствено 15 млн.лв. за тролейбуси, рейсове и метро.

От опозицията се възмутиха, че в сметката не е регистриран скокът на горивата, електрическата енергия и инфлацията. От ГЕРБ-СДС предложиха бюджетът да бъде повишен на 178 млн.лв., като тук са включени и 20 млн. за покачване на заплатите.

От левицата заподозряха ГЕРБ, че са раздули сметката.

" Обяснете ми кое постанова увеличението на парите за столичния градски превоз - амортизацията ли, повишили сте цените за пробег ли, та да докарате тези 178 млн.лв. Сега няма да приказвам за инспекциите и корупцията в Столична община. Това е друга тематика. Не правете чиновниците на градския превоз заложници и не плашете със стачки “, сподели Георги, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Александър Иванов от ГЕРБ -СДС разкритикува ръководещите, че с фрапантното понижаване на парите за градския превоз се пробват да притискат кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

" Най-тъжното господин Свиленски, че го вършиме просто целеустремено, че кметът на София е от ГЕРБ. Вие не санкционирате кмета, а всички софиянци. Столична община би трябвало да извършва дилемите си и да усилва приходите, с цел да цялостни тези дупки. И вместо тези пари да отиват за по-добра инфраструктура, общината ще би трябвало да си редуцира финансовите разноски, с цел да си платят тока, газа и на чиновниците в превоза, с цел да поддържат услугата. Това ще е за сметка на столичани вашето неглижиране на казуса “, съобщи Александър Иванов от ГЕРБ -СДС.

В разногласието се намесиха и депутатите от " Възраждане ". Цончо Ганев съобщи, че групата ще поддържа желаната сума, само че изиска изсветляване на бранша.

" От Възраждане ще подкрепим желаната сума за градски превоз, щото няма по какъв начин да оставим в това положение превоза в случай че не се отпусне тази сума. Няма по какъв начин столицата да изпадне в апокалиптично положение поради градския превоз “, сподели Цончо Ганев от " Възраждане “.

Ганев употребява трибуната, с цел да изясни по какъв начин в Община Варна работи скица се корист с парите за превоз.

„ Нещата са незаконни, тъй като във Варна общината купува гориво дизел, всичко законно, с търгове, на цена на колонка на дребно. Схеми за колосално крадене във Варна и това несъмнено е и в Столичната община. И вие какво вършиме тук в София, ръководещите. Плаващото болшинство в СОС е реалност. Не единствено ГЕРБ и Българска социалистическа партия вземат участие във взимането на решения в общинския съвет на София. Транспортната комисия е на ВМРО- БМД. Какво вършим със СОС и плаващите болшинства, които са позволили да се купува ток на 500 лева за мегават за електротранспорта “, сподели Ганев.

Отговори му Александър Иванов от ГЕРБ посредством информация от общината:

" Столичната община купува своите горива през борсата, които са доста по евтини от бензиноколонките и даже на едро. " Метрополитен " купува тока на цени от 90 до 240лв. за мегават. Спекулации са, че е купувала ток за електротранспорта на 500 лева за мегават ", уточни още Иванов.

От Движение за права и свободи пък опазиха своето предложение за увеличение на парите за автобусните транспорти в планинските и отдалечените региони. Халил Летифов предложи актуалната дотация да се усили с 50 млн. лева и да стане общо 100.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР