Спорният въпрос се движи около приемането на КПКОНПИ. Това казва

...
Спорният въпрос се движи около приемането на КПКОНПИ. Това казва
Коментари Харесай

Христо Иванов: Корнелия Нинова не е свършила много важни неща  

Спорният въпрос се движи към приемането на КПКОНПИ. Това споделя съпредседателят на Демократична България Христо Иванов на съвещание на ПГ на Демократична България, записано от микрофоните в една от залите в Народното събрание.

" Корнелия Нинова не е свършила доста значими неща ", показва още Христо Иванов пред своите, чува се ясно на записа.

Иванов описа на депутатите си, че Тошко Йорданов декларирал на договарянията, че ще гласоподават за КПКОНП след избиране на държавно управление, тъй като желаят да са сигурни, че в случай че " вие си извършите бухалка, ние ще сме в обединението в която тази бухалка ще я ръководи. "

Реалистично ръководител на КЕВР може да се избере на 12 август, споделили от Политическа партия, споделя още водачът на Демократична България. " Корнелия го раздава по този начин, все едно тя желае да сформира държавно управление ", добавя Иванов.

Ето какво още се чува от диалозите:

" Ива Митева се заяжда с писан текст. Спорният въпрос на процедура се движи към промените за КПКОНПИ. И е в две направления. Както знаете Политическа партия споделиха, желаеме този закон да бъде признат като авансово условия за това да одобряват поддръжка от Има Такъв Народ. Има Такъв Народ споделят, одобряваме го знаково на първо четене, обаче второто четене ще го гласуваме като има определен кабинет с изискването, че ще има доста корекции, които би трябвало да се създадат. Междувременно самите Политическа партия в лицето, на парламентарното им крило, не на Лена Бориславова, заеха позицията, че законът би трябвало да се ревизира съществено. Тоест съдържателната част от аргумента на Има Такъв Народ може да се откри компромис по нея, само че Тошко споделя, че ще гласоподават след избиране на държавно управление, тъй като желаят да са сигурни, че " в случай че вие си извършите бухалка ние ще сме в обединението в която тази бухалка ще я ръководи. Иначе няма да ви гласуваме бухалка, след това да отидем на избори и вие да я контролирате ".

На идващ стадий това, което следва е в неделя Владо в 6 часа в Министерски съвет среща на която Наско, Кирил и Корнелия, на която да обсъдим проектопрограмата и другата седмица по графика на Корнелия предстоят диалозите за личен състав и конструкция на Министерски съвет. Последно чисто от позиция на фактологията през днешния ден след срещата, Корнелия се хвана за промените в КЕВР след решението на Конституционен съд, като резултатът е че ще възвърне Иван Иванов на поста, друг на земеделието, имаше дълготраен ръководител на КЕВР. (От залата се чува, че това няма по какъв начин да стане).

Твърди се, няма никакво значение. Корнелия се хвана за това и сподели ние незабавно би трябвало да изберем нов и на практика си реши въпроса с това, какъв брой дълго може да държи мандата, казвайки, че на база на изчисления, които Политическа партия са създали реалистично гласуването за нов ръководител може да се състои на 12 август. Тоест тя национално отговорно, с цел да се избере нов ръководител ще държи мандата, като за задачата ще би трябвало да се вкара решение с което Народно събрание да си отсрочи отпуската до 15 август. Това е фактологията която мога да рапортувам. Владо и генерала, в случай че нещо пропущам фактологично от това което през вчерашния ден се приказва. От позиция на това оценката на тази фактология мога да кажа следното нещо: Корнелия го раздава все едно тя, по този начин наподобява, че желае да сформира държавно управление, само че виждам следните проблеми. От една страна това което е положително е че има развой. Минахме точката в която Политическа партия отхвърлят въобще опцията да се беседва с Има Такъв Народ, бяха меки китки, тъй като не допускаха опцията да се беседва с Има Такъв Народ.

Това значи, че те към този момент не могат да кажат Има Такъв Народ са 100 процентова мафия, а ние сме 100 процентово бели. Тоест нещата започнаха да се размиват от което една позиция тяхна, която отхвърля опция за сформиране на кабинет става по-трудна.

Това е по този начин да се каже вест или резултат от това което се случва в изгода, а покачването в това да има държавно управление. В противоположната посока, обаче Корнелия Нинова на процедура не е свършила значими неща. От моя позиция беше значимо изначално да се сложи въпросът за това кой ще води договарянията от страна на Има Такъв Народ и защо. Има Такъв Народ получават статута на търпими членове на ръководещата коалиция, с което доста им се понижават активите, които до в този момент имаха и против това беше мъдро да се каже, в случай че няма да си промените ръководителя на групата то най-малко излъчете различен преговорен екип. Освен това хайде изначално да кажем че вие няма да имате министри. В един миг Корнелия споделя, че не знае дали няма да изискат Гроздан Караджов още веднъж да бъде министър. Тоест опцията да се адресира главния проблем на Политическа партия обвързван с това с кого приказват и това кои ще са министрите на Слави. Щото то от там стартира целия проблем – това са министрите на Слави, неговите пари, неговите министерства, хората на които той има доверие. Корнелия по никакъв метод не е решила този проблем и чакам, че този проблем ще докара до мощен блокаж на втори стадий, нещо което видяхме и на тази среща, тъй като дойдоха Тошко и госпожа Митева и започнаха да се държат по същия метод.

Корнелия по никакъв метод не е решила този проблем и чакам, че този проблем ще докара до мощен блокаж на втори стадий, нещо което видяхме и на тази среща, тъй като дойдоха Тошко и госпожа Митева и започнаха да се държат по същия метод, безочливо, надменно и така нататък Тоест за мен Корнелия не знам, за какво може би от недомислица е пропуснала значима опция при договарянията да почисти значими проблеми които остават и допускам че идната седмица доста елементарно ще доведат до късо съединяване – съдбовно.

От сорта на това когато Асен Василев ще би трябвало да беседва с Тошко Йорданов или би трябвало да се разисква какъв министерски пост Кирил Петков ще би трябвало да заеме, тъй като тази тематика... или кои са министрите на Слави. Причината Корнелия да го прави това нещо като ние имаме, че в случай че тя смени формулата по какъв начин би трябвало да се сформира кабинет, аз не споделям, че би трябвало да е това, само че вижте в този момент, дайте да определим един министър председател и да му дадем повече благоприятни условия той да си дефинира екип, с цел да няма че едни партийни водачи си пращат хора и би трябвало да ги изберете тъй като аз съм ги показал, малко да прехвърлим самодейността на премиера.

Да де но това всичко понижава нейните шансове да бъде в състава на министерски съвет и тя по тази причина не желае да влиза в подобен прелиминарен диалог. Казвам това, тъй като го виждам като високо конфликтен капацитет, може и да се случат други неща, само че като целя с генерала като излязохме през днешния ден от тази среща си казахме, че отиваме на избори. А изборите при този календар за който приказваме ще бъдат на 16 октомври, просто да си помислите.

Това е което аз мога да кажа чисто политически. Генерале, Владо, нещо в случай че желаете да допълните като усещания, наблюдения и разбори. Кажете сътрудници какво мислите за нашето позициониране и впрочем. Сега нали ние си настояваме, че първо ние участваме в диалозите чисто с осведомителна цел, действително ще влезем в договарянията когато имаме излъчен министър-председател, че нашите групови органи едвам най-после ще вземат решение дали поддържаме и под каква форма и доколко. Тези всичките словесни еквилибристики са значими да ги повтаряме, с цел да поддържаме въпреки всичко някаква отдалеченост от този целия развой, не че нали пропагандата на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще ни оставят доста празен ход, само че въпреки всичко колкото е допустимо да го поддържаме. Тези неща са значими да се кажат, че мандата не е на избрана политическа мощ, третия мандат е механически, че това не е на политическа групировка която има лично право да сформира политическо ръководство и така нататък Тези всички неща, в случай че имате потребност да ги обсъдим, ще ги обсъдим като опорни точки. Чакаме да забележим какво в последна сметка ще се конфигурира, в случай че въобще. Основния проблем е Политическа партия и Има Такъв Народ. Това е което аз мога да кажа, кажете вие по какъв начин ви наподобяват нещата, имате ли въпроси и впрочем.

Депутатка от Демократична България взима думата: Ако това е сюжета към който се движим – избори, който наподобява неизпълним.

Христо Иванов: Описвам ви разнообразни фактори. Не мога да кажа към какъв сюжети. Нито мога да вляза в главата на Кирил и Асен, нито на Корнелия, на Тошко и Ивето, нито почтено казано на Корнелия.

Депутатка: Мисълта ми беше, че започваме да плащаме цена за нещо, което наподобява да не се случи. До скоро беше да плащаме цена за нещо което има вид да се случи и тук съгласно мен към този момент би трябвало да се намерят някакви салда. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР