Спорният проектозакон на британския премиер Борис Джонсън, който може да

...
Спорният проектозакон на британския премиер Борис Джонсън, който може да
Коментари Харесай

Борис Джонсън спечели първото гласуване на спорния проектозакон за Брекзит

Спорният проектозакон на английския министър председател Борис Джонсън, който може да трансформира елементи в подписаното Споразумение за Брекзит, мина първата бариера в Народното събрание откакто депутатите в Камарата на общините гласоподаваха със 77 гласа болшинство в негова изгода.

Победата на държавното управление бе предстояща като се има поради болшинството от 80 гласа, което има ръководещата Консервативна партия.

От общо 650 депутати в Камарата на общините 340 гласоподаваха „ за “ и 263 „ срещу “ препоръчаното законодателство.

В разискванията преди гласуването министрите упорстваха, че проектозакона е нужен, с цел да бъде предпазена Северна Ирландия и останалата част от Обединеното кралство, в случай че се провалят договарянията за бъдещите търговски връзки с Европейски Съюз.

Критиците обаче, измежду които видни членове на Консервативната партия, предизвестиха за рисковете, които носи нарушаването на интернационалното право. Назряващият протест в редиците на торите се чака да се прояви по-сериозно в идващите етапи на законодателния развой, който включва детайлно разглеждане на проектозакона по комисии, гласоподаване на трето четене в Камарата на общините, след което ще бъде изпратен в Камарата на лордовете, където консерваторите нямат болшинство.

Само при положение, че проектозаконът мине сполучливо през същите етапи и в Камарата на лордовете той може да получи утвърждението на кралицата и да се трансформира в закон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР