Спорни моменти, неяснота, забавяне на играта и повече от същото...Единадесетият

...
Спорни моменти, неяснота, забавяне на играта и повече от същото...Единадесетият
Коментари Харесай

Технология на хаоса и объркването: накъде ще поемат видеоповторенията в Англия

Спорни моменти, неизясненост, закъснение на играта и повече от същото...

Единадесетият кръг във Висшата лига донесе и нови инциденти за системата за видеоповторения (VAR). За следващ път технологията събра погледите, като последваха отзиви дали потреблението й в Англия води до повече въпросителни, в сравнение с да предлага решения за " ясни и явни неточности ".

През уикенда системата имаше основна роля в мачовете " Астън вила " - " Ливърпул " и " Евертън " - " Тотнъм ", като те породиха най-вече вълна реакции за преосмисляне на метода, по който работи технологията.

В мача на " Ливърпул " нападателят Роберто Фирмино вкара топката във вратата в миг, в който тимът му изоставаше в резултата, само че видеоповторението сподели, че бразилецът е бил зад отбраната с... предмишницата. Това принуди съдията да анулира гола поради засада и евентуално доста хора са останали в размишления след отсъждането.

 Технология на хаоса и объркването: накъде ще поемат видеоповторенията в Англия
© Reuters

В другия мач Хьон Мин Сон от " Тотнъм " фаулира напредващия Андре Гомеш. При конфликта със земята португалецът счупи крайници си, като Сон беше изпъден поради тежката травма, която реферът видя, повлия се от случая и анулира първичното си решение за жълт картон на южнокорееца.

" Технологията е предопределена да оказва помощ на съдиите, а не да основава повече комплициране ", съобщи мениджърът на " Тотнъм " Маурисио Почетино, който остана неудовлетворен от изгонването на Сон и забавянето на играта поради разглеждане на игра с ръка на Деле Али в наказателното поле.

От своя страна някогашният арбитър Майк Холси има вяра, че използването на системата би трябвало бъде променено, като се последва образеца на другите огромни европейски шампионати.

" В настоящия си формат системата не работи. Всеки е комплициран по метода, по който се ползва във Висшата лига. Ако погледнем другите шампионати в света и Европа, ще забележим, че те следват протокола на Международния ръб на футболните асоциации, а ние не го вършим ", споделя Холси.

Той добави, че е належащо само основните съди да имат финалната дума, като получат опция да преразгледат обстановката на екран на стадиона. В момента решението на реферите във Висшата лига се основава въз основата на информацията от видеоасистентите.

 Технология на хаоса и объркването: накъде ще поемат видеоповторенията в Англия
© Reuters

Мениджърът на " Челси " Франк Лампард поддържа мнението на Холси. в мача на сините против " Уотфорд " също беше употребена технологията, след което беше отсъдена дузпа в интерес на " стършелите " в края.

" Знам, че обстановките са противоречиви, само че един арбитър може да счита, че има дузпа, а различен - не и се намираме в рисково състояние. Скоро ще стартираме да хвърляме монета всяка седмица, с цел да забележим какви решения да използван ", съобщи Лампард.

Действително технологията основава от ден на ден безпорядък във Висшата лига, като грешките се усилват. Необходими са бързи ограничения в придвижване, като управлението на лигата към този момент се заело да преразгледа метода, по който се употребяват видеоповторенията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР