Спорен зеленчук е лукът - едни го обожават, други изобщо

...
Спорен зеленчук е лукът - едни го обожават, други изобщо
Коментари Харесай

Как лукът поддържа имунната ни система

Спорен зарзават е лукът - едни го обожават, други въобще не го понасят. Кой има изгода от потреблението на лук и кой би трябвало да се отнася деликатно към този зарзават, изясни в изявление за радио Sputnik Наталия Нефедова, диетолог, член на Асоциацията на диетолозите на Канада, съобщи БГНЕС.

Лукът съдържа витамини и минерали, фибри и доста фитонутриенти, изяснява диетологът. Благодарение на неповторимия си химичен състав, лукът потиска възпалителните процеси в организма и укрепва имунната система. Той е потребен за хора с избрани медицински положения, добави Нефедова.
 Ако имате високо кръвно, яжте тези 2 храни Ако имате високо кръвно, яжте тези 2 храни
Много хора по света страдат от високо кръвно налягане. За страдание, множеството от тях прибягват към приема на лекарства, които всъщнос...

„ В допълнение към обстоятелството, че има витамини и минерали, да вземем за пример витамин С, витамини от група В, има и фибри, доста фитовещества, в това число флавоноидни, които работят като антиоксиданти, понижават и потискат възпалителните процеси в организма. Това може да са сърдечно-съдови болести, диабет, онкологични болести. Също по този начин, лукът въздейства позитивно върху имунитета ", сподели Нефедова.

Богатият усет на лука също ще помогне за понижаване на приема на сол, сподели тя.

Лукът обаче не би трябвало да се възприема като лекарство, което би трябвало да се „ приема “ единствено от тези, които към този момент са заболели. По -добре е да ядете този зарзават постоянно, за профилактика, счита диетологът.

Напълно неправилно е да се счита, че човек, който яде лук, има характерен мирис - миризмата на лука в действителност е от кожата на човек, тъй като веществата, които миришат, се отделят с потта.
 3 храни, които могат да убият вашия домакински любим 3 храни, които могат да убият вашия домакински любим
Ние непрестанно сме покрай нашите кучета и от време на време ни се желае да споделяме храната си с тях, вместо да им даваме кучешка храна. Важ...

Лук не би трябвало да употребяват хора с нетърпимост към него, както и такива със болести на червата, гастрит или хора, които имат киселини.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР