Според здравни експерти причините за увеличаването на тежките случаи на

...
Според здравни експерти причините за увеличаването на тежките случаи на
Коментари Харесай

Китайски експерти: Много са факторите за растящия брой тежки случаи на заразени с COVID-19

Според здравни специалисти аргументите за увеличението на тежките случаи на инфектирани с COVID-19 в Пекин са доста, защото по принцип в Северен Китай респираторните инфекциозни болести през зимата са повече.

„ Състоянието на някои възрастни пациенти се усложни поради заразяването с разновидността Омикрон, само че те ще се възстановят след лекуването “, сподели за „ Синхуа “ Ли Янмин, основен доктор на отделението по респираторна и интензивна медицина на пекинска болница. 

Тун Джаохуей, заместник-директор на пекинската болница „ Чаоян “, сподели, че през последните дни са приемали приблизително по 350-400 пациента с висока температура в незабавното поделение.

Китай се приготви за лекуването на тежките случаи като отговор на увеличаващия се брой пациенти. На лечебните заведения от трето равнище бе подредено да одобряват болните в тежко положение, както и тези с голям брой сериозни съществени болести, сподели Дзяо Яхуей от Държавната комисия по опазване на здравето. „ Възрастните пациенти със съпътстващи болести и децата би трябвало да бъдат трансферирани незабавно в третостепенни лечебни заведения, в случай че положението им се утежни “, добави тя.

Болниците от трето равнище са на първостепенно място в китайската болнична система. Те разполагат с най-вече болнични кревати и дават сложно здравно обслужване.



„ Районите бяха помолени да приготвят проекти за незабавните случаи “, сподели Дзяо Яхуей, отбелязвайки, че при организирането на колите за спешна помощ би трябвало да се даде приоритет на пациентите в незабавно, сериозно и тежко положение. Тя също по този начин прикани да се усили броят на чиновниците, приемащи незабавни повиквания, а медицинските заведения да оферират денонощни онлайн съвещания.

В отговор на допустимо напрежение върху медицинските запаси на равнище окръг по време на идните новогодишни празници, в това число и Китайската нова година, Дзяо Яхуей сподели, че третостепенните лечебни заведения ще дадат указания на окръжните и ще изпратят личен състав, който да им оказва помощ. 

„ В селските региони би трябвало да бъдат изпратени мобилни медицински транспортни средства и екипи и да се дават нужните здравни услуги, с цел да се помогне в лекуването на пациентите с COVID-19 “, акцентира Дзяо Яхуей, отбелязвайки, че би трябвало да бъде задействан нужният механизъм, с цел да се подсигурява своевременна помощ за тежките случаи от селата и те да бъдат трансферирани в по-големите лечебни заведения.

В същото време здравните специалисти подсетиха на хората да носят маски и постоянно да си мият ръцете, защото вирусът продължава да се популяризира из цялата страна. „ Има много огромна възможност за заразяване с вируса на публични места. Затова поучавам да не се смъкват защитните маски по време на диалог “, сподели в изявление за шанхайска медия Дзя Уейпин от Китайската академия по инженеринг.



Според нея тази зима може би ще е една от най-студените от десетилетия. Тя предложи на възрастните да заобикалят визитите на публични места, а в случай че излизат безусловно да носят шапки и шалове.

В допълнение към това Дзя Уейпин предложи на възрастните да пият повече топла вода, да поддържат естествения темп на живот и да запазят успокоение. „ Хората със съпътстващи здравословни проблеми, като диабет и хипертония, не би трябвало да се тревожат прекалено много за здравето си, до момента в който положението им е устойчиво и под надзор “, сподели тя.

„ Поддържайте естествен и постоянен темп на живот и в това време пийте задоволително топла вода. Това ще помогне за усилването на имунитета “, предложи У Хуаню, заместник-директор на Шанхайския център за надзор и предварителна защита на болесттите. „ Имунитетът е най-хубавото лекарство за всеки от нас “, убеден е той.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР